Dolar

32,3116

Euro

35,0980

Altın

2.279,38

Bist

8.958,36

Başbuğ'un avukatı: FETÖ taktikleri kullanılıyor

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer eski Genelkurmay Başkanı hakkında çıkan iddialara ilişkin, 'Müvekkilim adına bugün üretilen komplolar, FETÖ'nün geçmişte ürettiği senaryolara kamuoyu oluşturma süreçlerini hatırlatmakta' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 10:32:30

Başbuğ'un avukatı: FETÖ taktikleri kullanılıyor

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, son günlerde Başbuğ hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Sezer, "Son günlerde müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ'un adının hayali bazı senaryolarla gündeme getirildiğini görmekteyiz. Bugünlerde müvekkilimizin adının da karıştırıldığı hayali senaryolar, FETÖ'nün geçmişte ürettiği komploları ve bu komplolara zemin hazırlamak için yapılan kamuoyu oluşturma süreçlerini hatırlatmaktadır. Müvekkilimizin televizyon programında bir soruya vermiş olduğu yanıt, aslında bu konuya ilişkin Yargıtay'da 07 Ekim 2015 tarihinde ve TBMM araştırma komisyonunda 03 Kasım 2016 tarihinde dile getirdiği görüşlerinin tekrarından ibarettir" dedi.

c-1581923981

Sezer açıklamasında, "Netice olarak, verilen cevaba ilişkin üretilen komploların ne kadar akıl dışı olduğu görülmektedir. Müvekkilimiz için her şeyden önce vatan topraklarımızın ve milletimizin birlik, bütünlüğünün korunması gelmektedir. Bu nedenle de müvekkilimiz, gerekli gördüğü durumlarda, doğru bildiği hususları ifade etmektedir. Müvekkilimizin adını hayali komplolara karıştıranlara karşı yasal haklarımızın saklı olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesine yer verdi.

 

Haber Ara