Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Başbakanlık'tan açıklama

Başbakanlık Basın Müşavirliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir grup aydınla gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin, bir gazetede yer alan haberin 'yanlışlarla dolu' ve kamuoyunu yönlendirmeye yönelik maksatlı bir yayın olduğunu bildirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 11:37:23

Başbakanlık'tan açıklama

AA'nın haberine göre, Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir grup aydınla gerçekleştirdiği görüşmeye dair haberin, gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplantının katılımcılarına ilişkin bilgiler de dahil olmak üzere yanlışlarla dolu olan haber, kamuoyunu yönlendirmeyi hedefleyen maksatlı bir yayındır. Sayın Başbakanımız 7 Haziran seçimleri sonrasında toplumun bir çok kesimi ile bir araya gelmiştir. Söz konusu toplantı iş dünyasından basın mensuplarına, siyasilerden sivil toplum kuruluşlarına kadar gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek birçok görüşmeden birisidir. Kaldı ki Sayın Başbakanımız seçim öncesinde de seçim sonuçları ne olursa olsun, toplumun her kesimi ile bir araya geleceğini ifade etmişti. Hükümet kurma sürecinin hassasiyetle ilerlediği bir dönemde belli bir amaca matuf bu tarz haberlere itibar edilmemelidir."

Haber Ara