Dolar

32,4833

Euro

34,6035

Altın

2.479,76

Bist

9.524,43

Başbakan Yıldırım: Vergilerde önemli reformlar yapıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gümrük vergisi ve kurumlar vergisinde önemli reformlar yaptıklarını ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 12:54:45

Başbakan Yıldırım: Vergilerde önemli reformlar yapıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Meclis Grup Toplantısı'nda ekonomi alanında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım; Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz. Taşınır malların teminatı mümkün olacak. Bu yıllardan beri konuşulurdu ama hayata geçmezdi, nihayet Meclis'e geliyor, dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

Geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Şehit ve gazilerimizi daha yakından tanımak ve onlar için hazırlanan projeleri değerlendirdik. İhtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeleri yaptık. Çankaya Köşkü'den TİM üyelerini kabul ettik. İşsizliğe dair istatistikler yayınlandı. İşgücüne katılım yüzde 52,5'la rekor düzeye ulaştı. Terör gelmiş, darbe girişimi olmuş hiç ama hiç ekonomimiz zerre etkilenmiyor. Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumda. Merkez Bankamız, asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacında duymadı. Merkez Bankası rezervleri 120 milyardan, 126 milyar dolara çıktı. Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye'den paralar çıkacak diyorlardı ya, hepsi koca yalan. Dün Türkiye'ye giren para miktarı çıkandan 1 milyar dolar daha fazla. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye.

10 Ağustos akşamı, 27 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetlerinin finalini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde gerçekleştirdik. 10 Ağustos 2014'te Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu.

İCRAATLAR VE REFORMLAR

Ekonomi canlandırmak için teşvik primleri hazırladık. Çek sistemindeki düzenlemeler, işadamlarına hususi pasaport verilmesi, şirket kuruluş-tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi, damga vergisi gibi maliyetlerinin kaldırılması. BES yasalaştı, buna göre, artık vatandaş geleceğe yatırım yapacak ve tasarruflarımızı artıracağız. 10 yıl içinde vatandaş devletin de katkısıyla 90 milyar liralık bir tasarruf sağlayacak. Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz. Taşınır malların teminatı mümkün olacak. Bu yıllardan beri konuşulurdu ama hayata geçmezdi, nihayet Meclis'e geliyor. Ümit ederim ki en kısa sürede yasalaşır. Gümrük vergilerinde, kurumlar vergilerinde reformlar yapıyoruz. Türkiye için üretmeye, Türkiye'ye güvenmeye devam edin. Önünüzdeki engelleri tek tek kaldırıyoruz.

Geçen hafta bütün medya organları temsilcileriyle bir araya geldik. 15 Temmuz gecesi milletimiz yanı sıra en büyük görevlerden birini medya yaptı. Demokrasimizin geleceği için canlarını ortaya koydular ve darbecilere direndiler ve Türkiye'nin geleceğinin aydınlanmasında emek gösterdiler. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkür Gazi Meclis'i aydınlatan milletvekillerimizin. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplatımızı yaptık. 

"DEMOKRASİ GAZİLERİNE İŞ VERİLECEK"

15 Temmuz şehit ve gazilerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Şehit ve gazilerimizle ilgili yeni bir düzenleme daha yapıyoruz. Bunlara aylık bağlanabilmesi için SGK borcu olmaması gereken saçma sapan bir kural vardı. Bu borçlar da siliniyor ve gerekli maaş bağlanıyor. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun, onların gönlünü kazanmak bizim borcumuzdur. Tırnağı bile yaralanmışsa gazi olacak ve haklarda yararlanacaklar. Onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar. Gazilerimize iş vereceğiz.

Haber Ara