Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Başbakan Yıldırım Tunceli'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında Tunceli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Dersim olayları üzerinden Kılıdaroğlu'na yüklenen Yıldırım, 'Kılıçdaroğlu Dersim'in adını bile anmaktan korkuyor. Belki Kemal Kılıçdaroğlu diye söyleyince tanımayanlar olabilir. Doğduğunda Kemal Karakurt'tu, daha sonra soyadını da değiştirdi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:42:17

Başbakan Yıldırım Tunceli'de
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında Tunceli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Dersim olayları üzerinden Kılıdaroğlu'na yüklenen Yıldırım, "Kılıçdaroğlu Dersim'in adını bile anmaktan korkuyor. Belki Kemal Kılıçdaroğlu diye söyleyince tanımayanlar olabilir. Doğduğunda Kemal Karakurt'tu, daha sonra soyadını da değiştirdi" dedi.

Tunceli'ye gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Yıldırım, "İnanıyorum ki 16 Nisan'da bahara ulaşacağız, şehirler, haneler, gönüller şenlenecek. 16 Nisan için inşallah bir milat olacak. Bugün 24 gün kaldı. Tunceli demokrasi şenliğine hazır mıyız, büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız. Türkiye'nin 2023 hedeflerine aydınlık yarınlarına yürümeye hazır mıyız" diyerek "Evet" cevabını aldı.

"15 Temmuz hain darbe kalkışmasından sonra bu meydanları hiç boş bırakmadınız" diyerek vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Yıldırım, Dersim olaylarına değindi. Kılıçdaroğlu'nun Dersim'in adını bile anmaktan korktuğunu söyleyen Yıldırım, "Ne diyor Tunceli, ne diyor Dersim, yiğit yiğittir, kadını da, erkeği de yiğittir, merttir vatanseverdir. 15 Temmuz sonrasında Tunceli bunu bütün dünyaya gösterdi. Biz birlikte Türkiyeyiz. Alevi, Sünni, Türk, Kürt hepimiz kardeşiz. Bu ülke hepimize yeter. Vatandaşlarımızın hepsi birinci sınıftır. Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş yok, hiçbir zaman da olmadı. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, hakkının zayi olmasına asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Geçmişte bir çok haksızlık ve yanlışlıklar oldu. Bunu biliyoruz. Dersim olaylarının bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz, ama bizim dedelerimiz yaşadı. Biz diyoruz ki bizden sonrakiler yaşamasın. O günün tek parti yönetimi CHP 'Dersim bir çıban başıdır' dedi ve buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerlerine bomba yağdırdılar. Yaşlarını büyütüp idam ettiler. Şimdi o günlerle yüzleşmek için gelin geçmişin acılarını saralım diye ana muhalefet partisine, onun genel başkanına Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap. Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde adını bile anmaktan korkuyor. Bu toprakların çocukları. Belki Kemal Kılıçdaroğlu diye söyleyince tanımayanlar olabilir. Doğduğunda Kemal Karakurt'tu, daha sonra soyadını da değiştirdi" şeklinde konuştu.

"Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız"

16 Nisan'da bir seçim yapmadıklarını aktaran Yıldırım, "CHP, MHP ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ülkenin geleceğini milletin, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğini daha güzel, daha aydınlık, daha fazla kalkınmış Türkiye'nin inşası için bir adım atıyoruz. Buradan Tunceli'den sesleniyorum. Burası benim topraklarım, ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtım. Munzur dağının kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Biz komşuyuz, kardeşiz. Alevi kültürü ile yaşamış. O iklimden gelmişiz, hoş görüyü bilen bir kardeşinizim, adım bile onu ifade ediyor. Onun için Tunceli'de yaşayan Alevi, Sünni tüm kardeşlerimize gün bir olma, diri olma ve birlikte Türkiye olma zamanıdır diyorum. Hangi partiye gönül verirseniz verin, bugün Türkiye'nin geleceği için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, muasır medeniyetler hedefi için bir olmamız, beraber olmamız gerekiyor. 80 milyon vatandaşımızın hepsini aynı muhabbetle sevdik. Her meşrebini zenginliğimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik. Ayrıca milyonlarca sığınmacıyı bağrına basan Türkiye, önce kendi vatandaşlarıyla bütünleşmeseydi bugün dünyanın vicdanı haline gelmezdi. Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Her vatandaşımız siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgasına, bir daha Dersim vahşetine, o acılara izin veremeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanı da tarih sorgulayacak. Türkiye'nin her köşesine bahar aynı coşku, heyecanı getirecek. Bizim için Konya, Yozgat, Sakarya ne ise Erzincan, Tunceli, Batman da odur. Ayrımcılık yapan hiç kimse saflarımız da yer alamaz. Bu toprakların ruhunu iyi bilirim. Bizim hamurumuz beraber karılmıştır. Kim ki bizim birliğimizi bozmaya çalışırsa, onun özü bu milletin hamurundan değildir. Türkiye'de bu topraklarda her renk, her kültür, her inançtan hepimiz kardeşçe yaşadık. Bu vatan, bu ülkü zulümden kaçanların barındığı bir yurt oldu. Orta çağ, engizisyon can havliyle kaçan Yahudiler bu topraklar da hayat buldu. Hitler faşizminden kaçan bilim adamları Türkiye'de kendine yer buldu.Hocalı'da Azeri kardeşlerimiz katliama maruz kalınca onlara kucak açan yine Türkiye oldu" diye konuştu.

"Kabuk bağlayan yaraları kanatanlara itibar etmeyin"

Bazılarının Türkiye'ye vakit kaybettirmek, yapılacak hizmetin önünü kesmek dışında hiç bir şey yapmadığını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bugün de Türkiye'nin önünü açacak bu önemli, projeye ve değişime hayır demeyi marifet zannediyorlar. Onları bırakalım kendi haline, biz işimize ve önümüze bakalım. Hayali olmayanlara daha fazla zaman ayırmayalım. Kabuk bağlayan yaraları kanatanlara itibar etmeyelim. Türkiye'nin, Tunceli'nin, Batman'ın yani sizin iradeniz bundan böyle 16 Nisan değişikliğiyle beraber iradeye, yönetime yansıyacaktır. 2002'den bu tarafa milli iradeyi üstün kılmak için hep mücadele verdik. Cumhurbaşkanını seçtirmediler yılmadık, mücadele verdik, yetmedi 17-25 Aralık, gezi olayları ve asker kılığına girmiş teröristler, FETÖ'cüler 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalktılar. Milletin üzerine silahlarla, tanklarla, toplarla, uçaklarla saldırdılar. Ama benim milletim eline ay yıldızlı bayrağı alıp meydanlara indi. Bu aziz millet alçaklara gereken dersi verdi. Demokrasiyi kurtardı, darbecileri yendi. Hiç merak etmeyin, zerre kadar endişeniz olmasın biz sadece yaradanın huzurunda eğiliriz. Başka hiç kimsenin huzurunda eğilmeyiz. Devlet bugün birçok reformlara imza attı. Türk, Kürt ayrımını ortadan kaldırdık. Artık isteyen Kürtçe de konuşur ve yayın da yapar. Kürt edebiyatıyla, enstitüleri açıldı. 16 Nisan'da ülkenin geleceği için tarihi bir gün yaşayacağız. O gün inşallah gür bir şekilde 'Evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye'nin kapılarını sonun kadar aralayacağız" şeklinde konuştu.

"Artık terörün kökünü kazıyacağız"

Yapılan çalışmanın millete hizmetin önündeki engelleri kaldırma harekatı olduğuna değinen Yıldırım, "Yıllardır bu bölgeler, terör bahane edilerek hep geri bırakıldı. Bu değişiklikle beraber bu bölgelerde de artık terörün kökünü kazıyacağız. Buna yemin ettik ve milletimizi bu beladan kurtaracağız. Alevi kültürünün önemli önderleri Hacı Bektaş Veli adını üniversiteye verdik. Türkiye'de vatandaşımızın yüzünü güldürecek onu duyacağı geçmişi ne varsa yasaktı. Tunceli bundan sonra yapılacak bir çok eserlerle daha güzel bir geleceğe yürüyecek. 80 milyon biriz, beraberiz ve kardeşiz. Hiçbir terör örgütü bu kazanımlarımıza zarar veremeyecektir. Demokrasiye karşı yapılan girişimlere, terörle mücadele vatandaşımız bizimle beraber. Geçen İstanbul'da Doğu ve Güney Doğu kanaat önderleri, iş adamları ve din adamlarıyla bir araya geldik. Güçlü ve kararlı bir şekilde terörün karşısında olduklarını gördüm ve çok büyük mutluluk duydum. Bunu gururla ifade ediyorum. BU topraklar da hiç kimse acı istemiyor. Muş'ta, Bingöl'de, Iğdır'da Tunceli'de ve Elazığ'da gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız bizi bağrına bastı. Meydanların coşkusu ve kararı bizi çok mutlu etti. Bugün de siz bizi samimi bir şekilde karşıladınız. Bu topraklarda yükselen barışın kardeşliğin ve güvenin coşkusudur. Terörle mücadele, milletin huzuru, milletin güvenliği için canla başka yapılan bir mücadeledir. Bu mücadelede hep yanımızda durdunuz. Teröre, teröristlere asla geçit vermeyeceğiz. HDP denen parti maalesef milleti aldattı. Meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar ve Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarını asla bir mesafe koyamadılar ve kaybettiler. Çünkü halkı aldattılar. Ama bölge insanın bedel ödemesine kaybetmesine biz izin vermeyeceğiz. Siz kazanacaksınız, Türkiye kazanacak" diye konuştu.

"Bu anayasa Erdoğan için değil, her doğan için"

Türkiye'nin her köşesinin adım adım kalkınacağını söyleyen Yıldırım, "Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında olacak, destek verecek ve önünü açacak. Bu zamana kadar yaptığınız her işi milletimiz için yaptık. Bu başarı sizin başarınızdır. Sizlerle iftihar ediyoruz. 24 Ocak'ta Tunceli'nin de içinde bulunduğu 23 ili cazibe merkezi ilan ettik. Daha fazla iş yeri açılacak, daha fazla insan iş ,aş sahibi olacak ve Türkiye kazanacak, bölge kazanacak. 23 ilimizden bir ay içerisinde 100 milyarlık yatırım teklifi geldi. 400 binden fazla istihdam imkanı geldi. İnşallah kısa sürede bu yatırımlar harekete geçecek ve Tunceli'de bundan nasibini alacak. Bunlar içerisinde Tunceli'ye 200 milyonluk bir yatırım talebi var. AK parti söz verdi mi yapar. Bizim yaptıklarımız ortada" diye konuştu.

16 Nisan'da Tunceli'ye doğal gaz müjdesi veren Yıldırım, ayrıca Tunceli'nin en büyük ilçesi Çemişgezek ve Pertek'e de doğal gaz çalışmasının başlatılacağını ifade etti.

16 Nisan'da bu ülkeyi her türlü ağırlıklarından kurtarmak için, aydınlık bir geleceğe taşımak için 'evet' demeye hazır olduklarını aktaran Yıldırım, "Büyük acılar yaşatmış darbe artığı bu anayasadan artık kurtulma vakti geldi. Sırtımızdan vesayetçileri atacağız ayağımızdaki zincirlerden kurtulacağız. Her şey insan için ve Türkiye için olacak. Bu anayasa 'Tayyip Erdoğan' için yapılıyor diyorlar. Külliyen yalan. Bu anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir. Şimdi söz ve karar milletin" şeklinde konuştu.

Haber Ara