Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Başbakan Yıldırım TİM üyelerine hitap ediyor

TİM üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, iş adamlarına müjde üstüne müjde açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-10 19:21:30

Başbakan Yıldırım TİM üyelerine hitap ediyor

Başbakan Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

"İhraç ettiğiniz her ürün Türkiye'nin gücünün birer göstergesi. Yapmamız gereken bir şey var: Yeni pazarlar, Asya başta olmak üzere yeni pazar alanlarına gitmemiz lazım. Bu darbede dostumuzu düşmanımızı gördük. Onun için gelecek ufkumuzu yeni baştan gözden geçirip, gelecekte sorun yaşamamamız için pazar çeşitliliğine önem vermemiz lazım.

İkincisi, her türlü teşviği sağladık. Size düşen de küme başına ihracat değerini arttırmanız. Bu ne demektir, daha katma değeri yüksek yani yükte hafif pahada ağır işlere ihracata yönelmeniz lazım. İhraç edeceğiniz her ürün Türkiye için açılan bir iş kapısı, her bir gencimizin iş bulması, bir babanın daha sevinmesidir. İhraç edeceğiniz her ürün cari açığımızın biraz daha azalması, döviz miktarımızın biraz daha artması demektir. Milli gelirin yükselmesinde, refahın adil dağılmasında temsil ettiğiniz sektörün çok büyük emeği var. Bunun farkındayız. Sizlerin vergileriyle, getirdiğiniz dövizlerle, dev yatırımları çok kısa sürede tamamlayacağınızı biliyoruz.

TÜM İŞ DÜNYASI 15 TEMMUZ'DA DEMOKRASİNİN YANINDA OLDUĞUNU İLAN ETTİ

Bir yandan Türkiye ekonomisine sizler katkı sağlarken, bir yandan da Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkıyorsunuz. Bütün iş dünyası 15 Temmuz gecesi demokrasinin yanında olduğunu ilan etti. Sizleri tebrik ediyorum.

Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları eken bir örgütü çökerttik. Himmet diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik.

KAOS VE KRİZ BEKLEYENLERİN HEVESLERİ KURSAĞINDA KALDI

Kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri bir kez daha kursağında kalmıştır. Darbeyi boşa çıkaran millet sayesinde demokrasimiz o arbededen güçlenerek çıkmıştır. Siyasi istikrar, güven, hukukun üstünlüğü daha da pekişmiştir.

DOSTLARIMIZI BİZ ZOR GÜNDE GÖRÜRÜZ

Darbe oldu, dostlarımız şaşkınlık içerisinde ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Herhalde farklı bir sonuç bekliyorlardı. Ne oldu bunlara da hesap tersine döndü, der gibi bir tutum içine düştüler ve suç üstü yakalandılar. Dostlarımızı biz zor günde görürürüz. İyi gün dostu çok olur. Bir kez daha gördük ki gerçek dostumuz yine kendimiziz.

BU MİLLETİN ALNINDAN ÖPÜLÜR

Bu milletin alnından öpülür. Bu milletin önünde şapka çıkarılır, şapka alınıp gidilmez. Kaos ve kriz bekleyenlerin hevesleri bir kez daha kursağında kalmıştır. Darbeyi boşa çıkaran millet sayesinde demokrasimiz o arbededen güçlenerek çıkmıştır. Siyasi istikrar, güven, hukukun üstünlüğü daha da pekişmiştir.

Millet olarak hep birlikte ayağa kalktık ve büyük bir belayı defettik, büyük bir vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına ayrılık tohumları eken bir örgütü çökerttik. Himmet diye haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fişleyen bu alçak örgütü çökerttik.

GÜNEYDOĞU'YA YATIRIM YAPANIN FABRİKASINI BİZ YAPACAĞIZ

Yüksek teknolojide hangi bölgede yatırım yaparsanız yapın en yüksek teşviği yapacaksınız, Güneydoğu'ya yapın yatırım. Orada yaparsanız, ortağınız biziz. Iğdır'a, Hakkari'ye yatırımı yapın, fabrikayı biz yapacağız.

Önümüzde güzel günler var, yarınımız bugünümüzden güzel olacak. Bizi tekrar hırslandıran milat 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz Türkiye'nin yeni bir ufka doğru yol aldığı günlerin başlangıcıdır. Birçok konuda millet uyanmıştır, noktayı koymuştur, verdiği mesaj şudur: Birliğimizi, beraberliğimizi bozacak hal ve hareketlerden vazgeçin. Memleket meselelerini uzlaşın konuşun. Mesele memleket olunca, gerisi teferruattır."

Haber Ara