Dolar

32,5654

Euro

34,8827

Altın

2.435,61

Bist

9.645,02

Başbakan Yıldırım: Terör, Türkiye'nin kaderi değildir

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum AK Parti İl Başkanlığı'nda son dönemde yaşanan gelişmeler konusunda açıklamada bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-17 10:25:43

Başbakan Yıldırım: Terör, Türkiye'nin kaderi değildir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz gecesi, sadece bir darbenin ortadan kaldırılması değildir. 15 Temmuz gecesi, dostla düşmanın ortaya çıktığı gecedir" dedi.

Ajansların haberine göre; Yıldırım, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lılarca düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Uzman Çavuş Adem Akatay ve Er Ahmet Tezcan için yapılan törenine katılmak üzere geldiği Erzurum'da, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Yıldırım, ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Terör, Türkiye'nin kaderi değildir. Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak boynumuzun borcudur. Dağa giden çocukları değil, okula giden çocukları konuşacağız" diye konuştu.

'PKK'NIN KÜRTLER DİYE BİR DERDİ YOK'

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsüne de değinen Yıldırım, "15 Temmuz gecesi, sadece bir darbenin ortadan kaldırılması değildir. 15 Temmuz gecesi, dostla düşmanın ortaya çıktığı gecedir. Darbecilere darbeyi vurdunuz, darbe yapmaya geldiler, darbeyi vurdunuz" değerlendirmesinde bulundu. PKK'nın Kürtler diye bir derdi, böyle bir sorunu olmadığını savunan Yıldırım, "Ne sorun var? Sorun, Kürtlerin terör örgütü sorunu var. Bu sorunu da bu terör örgütünü, onların uzantılarını milletle devlet arasından çıkaracağız ve böylece yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara