Dolar

32,5181

Euro

34,7993

Altın

2.421,48

Bist

9.721,39

Başbakan Yıldırım: 'Şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir'

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, 'Şehrin etrafındaki stratejik bölgeler ele geçmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 15:49:56

Başbakan Yıldırım: 'Şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir'
Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehrin etrafındaki stratejik bölgeler ele geçmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Çankaya Köşkünde yaptığı baş başa görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatındaki son duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, "186'ıncı günündeyiz. Şu anda kasaba her taraftan kuşatılmış durumda. Hatta, kasabanın dış mahalleleri kontrol altına alınmış vaziyette. Dün akşam başlayan harekatta maalesef yapılan intihar saldırısı sonucu iki askerimiz şehit olmuş, yaralı olan askerlerimiz var. Onların tedavisi yapılıyor. Şehrin etrafındaki stratejik bölgeler ele geçmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir. Güneyde rejime ait unsurların kuzeye doğru hareketlendiği doğrudur. Gerek koalisyon güçleri, gerek Türk Hava Kuvvetleri gerek Rusya ile yapılan koordinasyon sonucu tatsız bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınmaktadır" dedi.

Haber Ara