Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Başbakan Yıldırım KKTC'de halka seslendi

Başbakan Yıldırım, Avrupa'da Türk siyasilerin toplantılarının engellenmesini eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 22:22:28

Başbakan Yıldırım KKTC'de halka seslendi

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Yıldırım, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Kıbrıslılara seslenerek önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da Türk siyasilerin toplantılarının engellenmesini eleştiren Yıldırım, "Avrupalıları Allah ıslah etsin. Avrupalılar 'Evet' diyen kardeşlerimize buluşmamıza 'Hayır' diyor. Ne kadar engelleme yaparsanız yapın, ne kadar Avrupa'da kampanyada vatandaşlarla buluşmayı önlemeye çalışırsanız çalışın, şunu bilin ki korkunun ecele faydası yok." dedi.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları;

"KAFALARINDAKİ ENOSİS 60 YILDAN BERİ DEVAM ETMEKTEDİR"

"Hayat şartlarının geliştirilmesine yönelik projeler devam edecektir. İstişaremiz, işbirliğimiz artarak sürecektir. Son müzakerelerde KKTC'nin yapıcı tutumunu bütün dünya görmüştür. Bütün dünya bu yapıcı tutumu hayranlıkla izlemiştir. Vicdan sahibi herkes bu görüşmelerin neden kesildiğini çok iyi biliyor. KKTC'nin de Türkiye'nin de çözüm konusundaki iradesi baştan beri vardı ve tamdır. Türk tarafını azınlık olarak görmeye devam eden taraf Kıbrıs Rum tarafıdır. Kafalarındaki Enosis, 60 yıldan beri devam etmektedir. Eğer çözüm istiyorsanız, Kıbrıs'ta kardeşlik istiyorsanız eşit, adil yönetimi kabul etmeniz lazım. Şimdi niyetiniz ortaya çıkmıştır. Enosis hayali tekrar hortlamış, gerçek niyetiniz bütün dünyaca bilinir hale gelmiştir"

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

"Avrupalıları Allah ıslah etsin. Hayırcılar korosu var. PKK ne diyor 'Hayır', FETÖ ne diyor 'Hayır', DEAŞ ne diyor, 'Hayır, HDP ne diyor 'Hayır'. Avrupalılar da 'Evet' diyen kardeşlerimize buluşmamıza 'Hayır' diyor. Ne kadar engelleme yaparsanız yapın, ne kadar Avrupa'da kampanyada vatandaşlarla buluşmayı önlemeye çalışırsanız çalışın, şunu bilin ki korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlarımız bunu görüyor daha da hırslanıyor. 'Evet'ler sandıkları dolduracak ve 16 Nisan'da en güzel dersi verecekler"

"YENİ ANAYASAYLA GÜCÜMÜZ DAHA DA ARTACAKTIR"

"Türkiye'de artık darbe ve vesayet dönemleri geride kalmıştır. Yeni anayasayla gücümüz daha da artacaktır. Millet iradesine saygılı olmayanlar Türkiye'de çok yanlış işler yaptılar. Darbe tehditleri, ekonomik krizler Türkiye'nin geçmiş dönemlerde hızını kesti, gelişmesini yavaşlattı. En son 15 Temmuz'u yaşadık. Tarih dışı, akıl dışı tartışmalarla gündem oluşturmaya çalıştılar. Hala da devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yalan yanlış bir sürü şeyler dinliyorsunuz. Hayır kampanyalarını seçim havasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu mesele memleket meselesidir. Türkiye meselesidir. Gelecek nesillerimize ağırlıklarından kurtulmuş Türkiye bırakma meselesidir."

"ANLATTIĞINIZ SAÇMALIKLARA BU MİLLET PRİM VERMEZ"

"Memleketin hayrına ne varsa muhalefet otomatiğe bağlamış her şeye 'Hayır' diyor. 'Hayır'dan hayır gelmez. Onlar bugüne kadar her güzel işe hayır dediler, şimdi de anayasa değişikliğine hayır diyorlar. Vesayet bitmesin, darbe dönemleri devam etsin istiyorlar. KKTC'den bir kez daha söylüyorum. Anlattığınız saçmalıklara bu millet prim vermez. Bir daha bu ülke 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz'u yaşamayacak. 16 Nisan'da 'Evet' oylarıyla darbeler dönemini tarihe gömmeye hazır mısınız? Hiçbir vesayet odağı Türkiye'yi medeniyet yolculuğundan döndüremeyecek."

Haber Ara