Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Başbakan Yıldırım'ın Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile görüşmesi

Görüşmede, karşılıklı yoğun ziyaretlerle taçlanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, önümüzdeki dönemde her veçhesiyle daha da geliştirilmesi arzusu vurgulandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-15 12:26:18

Başbakan Yıldırım'ın Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile görüşmesi
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile yaptığı görüşmede, karşılıklı ziyaretlerle taçlanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, önümüzdeki dönemde her veçhesiyle daha da geliştirilmesi arzusu vurgulandı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, Türkiye'den transit geçiş yapan Senegal Cumhurbaşkanı Sall ile bugün Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir görüşme yaptı.

Görüşmede, Türkiye ile Senegal arasındaki ikili ilişkiler ele alındı. Türk iş adamlarının Senegal'de rekor sürelerde inşasını gerçekleştirdikleri havaalanı gibi projeler üzerinde durulan görüşmede, yoğun karşılıklı ziyaretlerle taçlanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, önümüzdeki dönemde her veçhesiyle daha da geliştirilmesi arzusu vurgulandı.

Başbakan Yıldırım, dost Senegal'in Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisaklı okullara karşı aldığı hızlı ve etkin önlemlerden dolayı Sall'a teşekkür etti.

Konuk Cumhurbaşkanı Sall, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve Türkiye-Senegal ilişkilerine verdiği önemi ifade etti.

Haber Ara