Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Başbakan Yıldırım'dan Menbiç ve Fransa yorumu

Başbakan Binali Yıldırım, Moğolistan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-05 19:48:07

Başbakan Yıldırım'dan Menbiç ve Fransa yorumu

Başbakan Binali Yıldırım, Moğolistan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Menbiç'te ABD ve Fransa'nın durumuyla ilgili bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, 'kimin geldiğinin önemi yok, bir yerde terör varsa orada biz taviz vermeyiz' yanıtını verdi.

Yıldırım'ın açıklamasından satırbaşları:

MEHMET ŞİMŞEK SORUSU

İddialar, dedikodular Ankara'da bitmez. Mehmet Şimşek arkadaşımız görevinin başındadır. Arkadaşlarımızın, Bakanlar Kurulu'nda ne zaman, kimi ne zaman, nasıl değişiklik yapmak istediğimizde yaparız. Ama gündemde şu anda böyle bir şey yok.

"MENBİÇ'İN SAHİPLERİ İTİLİYOR KAKILIYOR, DIŞARIDAN GELENLER BAŞ KÖŞEDE OTURUYOR"

Menbiç her nedense münbit bir yer. Herkes oraya hevesleniyor. ABD geldi, Fransa ayağını sürüyor. Belki başkaları da gelir. Ama kimse buranın sahiplerinin kim olduğunu sormuyor. Buranın sahipleri belli ve buranın sahipleri memleketlerinde topraklarından ediliyor, itiliyor kakılıyor. Dışarıdan gelenler de baş köşede oturuyor. Bırakın da bu insanlar kendi memleketlerinde kendi geleceklerine kendileri karar versinler.

"KİMİN GELDİĞİNİN HİÇ ÖNEMİ YOK, TERÖR VARSA BİZ TAVİZ VERMEYİZ"

Bizim hassasiyetimiz bellidir. İster Menbiç olsun, ister Fırat'ın doğusu ya da batısı olsun, terör tehdidi var olduğu müddetçe biz o bölgelerde hiçbir şekilde taviz vermeyiz, bu mücadeleyi sürdürürüz.

Kimin geldiğinin çok önemi yok.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara