Dolar

32,5463

Euro

35,0042

Altın

2.427,41

Bist

9.722,09

Başbakan Yıldırım'dan Batı'ya terörle mücadele mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadele konusunda Batı'ya seslenerek, 'Bu ateş sizi de yakacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 17:08:23

Başbakan Yıldırım'dan Batı'ya terörle mücadele mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Kaya Thermal Otel'de, AK Parti İl Başkanlığının bayramlaşma töreninde konuştu. Yıldırım, Lice'deki operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuları hatırlatarak Batı'ya "Bu ateş sizi de yakacak"dedi. Yıldırım, muhalefete de "Ayrılıkları bir tarafa bırakalım" çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Hastanelere gidince hvayolunu halkın yolu yaptığımızı yaşayarak görüyorsunuz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz Ödemişle, Balçova'yla, Bergama'yla...gurur duyuyoruz. Vel hasıl biz İzmirle gurur duyuyoruz Türkiye'yle gurur duyuyoruz. 14 yıl dile kolay, 14 yılda destek vererek bu günlere getirdiniz. Ak Parti milletin içinden doğan bir partidir. Milletin içinden doğan bir partidir. Bir yandan çağ atlattık bir yandan da önümüze çıkanlarla mücadele ettik.

Gazi Mustafa Kemal'in bize işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyoruz.

Bayramlar dostluk demektir, huzurun doruğa ulaştığüı müstesna günlerdir, öyle müstesna günlerdir ki bugünler de hep kardeşlik olur. Etrafımıza bir bakalım nerdydik nereye geldik. Göreve gelirken dedik ki' Dostluklşarı arttıracağız, düşmanları çoğaltacağız'. Sorunlu olduğumuz mülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya'yla ve İsrail'le sorunlarımızı çözüyoruz. Gazze'deki insanlara Türkiye bayram sevincini yaşattı.

"BU ÜLKE HEPİMİZE YETER"

Hem içerde hem dışarda dostluklarımızı arttıracağız. 79 milyon vatan evladını kardeş yapacağız. Asla ve asla birbirimize karşı öf bile demeyeceğiz. Bu ülke hepimize yeter.

Türkiye'yi bölmeye, enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Asla ve asla başaramayacaklar. Terörü şehirlerden temizledik şimdi de kırsala iniyoruz. Şehitler diridir, ölü değildir. Şehitlerimiz bizim kalbimizin merkezindedir. Bu ay yıldızlı bayrak inmeden dalgalanıyorsa şehitlerin yüzü suyu hürmetinedir.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BİR OLALIM, DİRİ OLALIM"

Lice'de yapılan operasyonda 67 milyon kök kenevir uyuşturucu, 40 ton esrar, 40-50 tane çalıntı araba ve cephanelik. Batı'ya, terör yandaşlarına sesleniyorum bu ateş sizi de yakacak. Sizin nesillerinizi uyuşturucu müptelası yapmak için burada. Gelin terörle mücadelede bir olalım diri olalım.

Hepsinin hesabı görülecek, bu millet onların hesabını görecek,defterlerini dürecek. İzmir Türkiye'nin bir özetidir. Doğu ile Batı'nın bir araya geldiği hoş görünün bir merkezidir. Bizim için bir sevdadır. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. İzmir, İstanbul'a yaklaşıyor.Dünyanın ikinci büyük köprünü İzmir'e, İstanbul'a kazandırdı.

9 milyar dolar kamu-özel ortaklığıyla yapılıyor. Bir yıllık Türkiye'nin gelirinin tutarından daha büyük bir proje. AK Parti yapar, laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan bir partidir. 

"PARALEL YAMULDU"

Paralel yamuldu. Hiç kimse devletle bilek güreşi yapamaz hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü geliyor, 3. köprü geliyor. Geçmişine sahip çıkan, geçmişi yaklaştıran partidir.

20 Aralık Marmaray'a kardeş geliyor. Avrasya Tüneli, 108 metre Avrasya Tüneli geliyor, dünyanın en büyük tüneli geliyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Geziciler tek tek sahaya indiler. Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Türkiye'yi engelleyemezler. Sağlıkta, turizmde, eğitimde aynı işçimize, emeklimize ,şehit yakınımıza... bütün sektöre hayat veriyoruz.

"ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Ekmeği büyüteceğiz, büyüyen ekmeği de adil şekilde paylaşacağız. Yatırım yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı sereceğiz dedik, bunu da yapıyoruz.

Ortadoğu'yla aramızda kardeşlik var. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bundan sonra hedefimiz kardeşlik halkasını daha da büyütmek olacak. Adım adım hizmetlerle bütün teşkilatımız, bütün İzmirle buluşacaksınız. Bu büyük şehir Türkiye'nin dünyaya açılan penceresidir. İzmir Türkiye'nin kalkınan, güçlenen en önemli temsilcisi olacaktır. İzmirlilere söz veriyorum. İzmir'in sorunlarını teker teker sona erdireceğiz.

Haber Ara