Dolar

32,5072

Euro

34,8067

Altın

2.486,08

Bist

9.549,62

Başbakan Yıldırım Avrasya Tüneli için tarih verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılışının 20 Aralık'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-11 15:33:00

Başbakan Yıldırım Avrasya Tüneli için tarih verdi

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

50 DAKİKA YERİNE 10 DAKİKADA GELECEKSİNİZ

2018'in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz.

GENÇLER BİLMEZ, 1994'TEN ÖNCE İSTANBUL NASILDI?

İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur çamur diye özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım dedi, siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının daimi hizmetlere yerini bırakmasıdır.

Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim.

20 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİ AÇILIYOR

Yedi tepeli İstanbul'a yedi tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Yanında şimdi arabalar için tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız.

YEDİ TEPELİ İSTANBUL'A YEDİ YILDIZLI HİZMETLER

1-Marmaray: Yapıldı açıldı

2-Avrasya Tüneli: Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz.Onların torunları biz trenleri denizin altından yürütmez miyiz

3-Yavuz Sultan Selim köprüsü: Dünyanın en geniş köprüsünü bu güzel şehre kazandırdık. 26 Ağustos'ta hepberaber açacağız.

4-İstanbul-İzmir otoyolu ve Osmangazi Köprüsü: Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bu ayın 30'unda açacağız inşallah.

5-İstanbul-Ankara hızlı treni: Yaptık, hizmete aldık. Hayırlı olsun

6- 3. Havlimanı:Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 2018'de dünyanın en büyük havalimanını açacağız

7-Kanal İstanbul: İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. Adı gibi aslan bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah kanal İstanbul'u da yapacak, İstanbul'un trafik sorununu da çözecek.

Haber Ara