Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Başbakan Yıldırım, Al Thani ile bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım ile Katar Yatırım Otori̇tesi̇ CEO’su Şeyh Al Thani ile görüştü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 05:51:16

Başbakan Yıldırım, Al Thani ile bir araya geldi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım ile Katar Yatırım Otori̇tesi̇ CEO'su Şeyh Abdullah Bi̇n Mohammed Bi̇n Saud Al-Thani görüşmesinde iki ülke arasındaki iş birliği imkanlarının artırılması değerlendirildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Yıldırım, Türkiye ile dost ve kardeş Katar arasındaki her alandaki ilişkilerin ve kapsamlı işbirliğinin daha da ileri seviyeye taşınması için iradenin tam olduğunu, karşılıklı yatırımların artırılması konusunda iki ülke arasında büyük bir potansiyel bulunduğunu, bu potansiyelin hayata geçirilmesi için kurumların çalışmalarını ve mevcut işbirliğini artırarak sürdüreceğini ifade etti.

Yıldırım ayrıca, menfur darbe girişimi karşısında Katar'ın Türkiye'ye verdiği desteği takdirle karşıladığını dile getirdi.

Şeyh Abdullah Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani ise ''hain darbe teşebbüsünün" Türk halkının dirayet ve cesaretiyle engellenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, Katar'ın Türkiye ile geniş bir yelpazeye yayılan ilişkilerine ve işbirliğine büyük önem verdiğini vurguladı. Al Thani, ziyareti kapsamında yatırım imkanlarının artırılması bağlamında ilgili kurumlarla verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini, Yıldırım ile bu konudaki yakın diyaloğu sürdüreceklerini de ifade etti.

Haber Ara