Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-19 14:05:30

Başbakan Yardımcısı Yılmaz:
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Terör kalkınmanın düşmanıdır, kim ne derse desin. Artık Türkiye'nin terörü, şiddeti geride bırakması lazım. Şiddet, terör en büyük zararı bu bölgeye veriyor. Teröre, şiddete hepimizin net bir şekilde karşı çıkması lazım" dedi.

Yılmaz, Atatürk Çocuk Parkı'ndaki kafeteryada düzenlenen programda, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirterek, terör olaylarının bölge ekonomisini etkilediğini vurguladı.

Son dönemlerde Türkiye'ye yönelik koordineli bir terör saldırısı gerçekleştiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Değişik amaçlarla hareket ettiğini söyleyen farklı terör örgütleri, eş zamanlı bir şekilde Türkiye'ye yönelik saldırılar yapıyor. Birisi etnik gerekçe sunuyor, diğeri dini gerekçe üretiyor, bir diğeri mezhep argümanlarını kullanıyor ama hepsi sonuçta maalesef terör saldırıları yapıyorlar. Bütün bunlara rağmen ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Böyle bir ortam 1990'lı yıllarda olsa, zayıf yönetimlerin olduğu bir dönemde olsa bugün Türkiye ekonomisi çok farklı bir noktada olurdu. Geçmişte dünyada kriz yokken, kötü yönetimlerden dolayı Türkiye krizler yaşıyordu. En son 2001 krizini yaşadık. O krizlerde faizler 6 binleri aştı, işsizlik diz boyu hale geldi, kamu borçlandırıldı, işsizlerimizle birlikte esnafımız olumsuz etkilendi. Türkiye o günlerden bugünlere geldi. O gün dünyada kriz yoktu, Türkiye'de vardı. Bugün dünyada kriz var, Türkiye'de yok çok şükür."

Yapılan yatırımlara da değinen Yılmaz, "Şimdi de diyoruz ki bu istikrar devam etsin. 7 Haziran seçimlerinde de 1 Kasım'da da ana meselemiz budur. İstikrar devam etsin mi, etmesin mi? Aslında buna karar vereceğiz. Birileri istiyor ki Türkiye zayıf düşsün. Hem etrafımızda olup biten hadiselere müdahale edemesin hem de ekonomisini daha fazla büyütmesin istiyorlar. Bunun yolu AK Parti'yi tek başına iktidar yapmamaktır diyorlar. Artık kim ne derse desin Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi birleşmiş durumda" ifadelerini kullandı.

"Küresel krizin olduğu ortamda, bölgemizdeki yangın ortamında, huzura çok fazla ihtiyaç olduğu bir ortamda istikrarlı bir yönetime bizim ihtiyacımız var" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son 13 yılda şunu gördük. İstikrarla birlikte büyüme, gelişme ve demokratikleşme olduğunu gördük. Ne kadar demokratikleşirseniz, ne kadar hak ve hürriyetleriniz artarsa, kalkınma da o kadar artıyor. Onun için de güçlü yönetimlere ihtiyaç var. Soruyorum, böyle zor meseleleri zayıf partiler çözebilir mi? Çözüm Süreci'nde de diğer birtakım hadislerde de bunu herkes gördü. Ancak güçlü partiler zor meseleleri çözer. Zayıf koalisyon yapılarıyla siyasi otorite oluşturmayan yapılarla zor meseleleri çözemezsiniz. Türkiye'nin reformlara, değişime ihtiyacı var. Yeni anayasadan temel hak ve hürriyetleri geliştirmeye, ekonomik yatırımlardan sosyal politikalara birçok alanda açılım yapmamız lazım. Bunun için de bize güç vermenizi istiyoruz. Bizim gücümüz halkımızdır."

Doğu ve Güneydoğu'ya diğer bölgelerden daha fazla yatırım yapıldığını anlatan Yılmaz, terör olayları nedeniyle özel sektör yatırımlarının ciddi darbe aldığını belirtti. Yılmaz, "Terör kalkınmanın düşmanıdır, kim ne derse desin. Artık Türkiye'nin terörü, şiddeti geride bırakması lazım. Şiddet, terör en büyük zararı bu bölgeye veriyor. Teröre, şiddete hepimizin net bir şekilde karşı çıkması lazım" dedi.

Programın ardından Yılmaz ve beraberindekiler, Hasköy ilçesini ziyaret etti.

İlçe esnafını ziyaret ederek, seçimlerde destek isteyen Yılmaz, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Yılmaz, buradaki temaslarının ardından karayoluyla Bitlis'e gitti.

Haber Ara