Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Iğdır'da

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'da yapılacak referanduma dikkat çekerek, 'Anayasa değişikliğine getirmek istediğimiz şey, kriz, çekişme ve çatışma üreten bir sistem yerine, artık krizleri asla üretmeyecek kriz çıkarsa da çözümü bizzat milletin yapacağı bir sistem olacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 19:25:11

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Iğdır'da
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'da yapılacak referanduma dikkat çekerek, "Anayasa değişikliğine getirmek istediğimiz şey, kriz, çekişme ve çatışma üreten bir sistem yerine, artık krizleri asla üretmeyecek kriz çıkarsa da çözümü bizzat milletin yapacağı bir sistem olacak" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak'ı, havaalanında Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve vatandaşlar karşıladı. Daha sonra karayoluyla Aralık ilçesine geçen Kaynak, ilçe esnafına ziyarette bulunup vatandaşlarla sohbet etti.

Aralık İlçe Özel İdare Müdürlüğü toplantı salonundaki programda konuşan Kaynak, ülkeyi ekonomik olarak uçurumun eşiğine getiren bir üçlü koalisyon olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Aralık ilçesindeki programın ardından AK Parti Iğdır İl Başkanlığı tarafından, bir düğün salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere il merkezine geçti. Burada katılımcılara hitap eden Kaynak, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değindi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şöyle konuştu:

"16 Nisan'da biz Türkiye'nin yeni hükümet sistemini oylayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yaptı, anayasa değişikliğini ortaya çıkardı ve anayasayı milletin huzuruna getirdi. Türkiye daha önce olduğu gibi darbeler ve darbe girişimleriyle uğraşmasın. İstiyoruz ki Türkiye'de kadın erkek herkes inancını, inandığı ve istediği şeyi ifade etsin. Sözde kararda bundan sonra milletin olsun. 16 Nisan'da önünüze getireceğimiz anayasa bizden çok şu etrafımızda koşan yavrularımız için. O yavrularımız kendilerinin yerine ve adına, birilerinin bir karar almasını ve kendi geleceklerini karartmasını asla bir daha yaşamasınlar. Anayasa değişikliğine getirmek istediğimiz şey, kriz, çekişme ve çatışma üreten bir sistem yerine, artık krizleri asla üretmeyecek kriz çıkarsa da çözümü bizzat milletin yapacağı bir sistem olacak."

Daha sonra Iğdır Valiliğini ziyaret eden Kaynak, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Kentteki çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Ahmet Turgay Alpman, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a, Ağrı Dağı resminin olduğu bir tablo hediye etti.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara