Dolar

32,3282

Euro

35,0649

Altın

2.282,13

Bist

8.998,75

Basbakan Yardimcisi Turkes Sanliurfa'da

Basbakan Yardimcisi Turkes Sanliurfa'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-16 20:05:49

Basbakan Yardimcisi Turkes Sanliurfa'da
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Suriye ve Irak ile 1358 kilometrelik sınırımız var bölgedeki sıkıntılar ve onun sıcaklığı oradaki ateşi, burayı da vuruyor. Ama çok şükür bu bölgenin insanı yüksek bir ahlak ve yüksek bir inançla bu olanları akıl süzgecinden geçiriyor ve aklı selimle doğru karar veriyor" dedi.

Tuğrul Türkeş, Şanlıurfa-Gaziantep otobanı 30. kilometrede Mirkelam Grup ile Kadooğlu Holding tarafından yaptırılan Park Bedesten Dinleme Tesisinin açılış törenine katıldı.

Türkeş, burada yaptığı konuşmada, bir tarafta anarşi ve terörü tırmandırmaya çalışanların bulunduğunu, diğer taraftan ise bunlara rağmen böyle nezih ve güzel tesislerin kurulmasının çok güzel bir davranış olduğunu belirtti.

Bölge insanın terör nedeniyle mağdur olduğunu ifade eden Türkeş, devlet olarak her zaman milletin yanında olduklarını bildirdi.

Suriye'de yaşanan iç savaşa değinen Başbakan Yardımcısı Türkeş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Suriye ve Irak ile 1358 kilometrelik sınırımız var, bölgedeki sıkıntılar ve onun sıcaklığı, oradaki ateşi, burayı da vuruyor. Ama çok şükür bu bölgenin insanı yüksek bir ahlak ve yüksek bir inançla bu olanları akıl süzgecinden geçiriyor ve aklı selimle doğru karar veriyor. Şanlıurfa'da 500 bini aşan, Gaziantep'te ise 350 bini aşan Suriyeli var, bunlar çok büyük rakamalar. Düşünün ki dünyada gelişmiş denen, dünyadaki medeniyetlere ölçü olduğu söylenen, dünyadaki gelişmiş, demokrasi ölçeğinde kendini herkese model olarak gösteren, Avrupa birliği ülkelerinde bunun yüzde birini almak ciddi bir tartışma meselesi, ciddi bir problem haline geliyor. Oysa ki bizim vatandaşlarımız ferasetleriyle meseleye bakıyor ve bu da benim din kardeşimdir, bu benim komşumdur, dara düşmüştür, onu dar gününde yalnız bırakmayacağım diyor, bu her türlü takdirin üstündedir. Bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah razı olsun."

Türkiye'de son 20 ayda 4 seçim yaşandığını anımsatan Türkeş, önce yerel seçimler, arkasından Cumhurbaşkanlığı ve sonra da genel seçimler son olarak da erken seçim yaptıklarını bunun da demokrasinin işliyor olması bakımından önemli olduğunu ifade etti.

Demokrasinin en iyi yönetim ve en az hatalı yönetim şekli olduğuna işaret eden Türkeş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü halkın iradesine müracaat ediyorsunuz ve onların takdiriyle bir yönetim oluşturuyorsun. 7 Haziranda genel seçimlerin sonucunda çok parçalı bir parlamento manzarası önümüze çıktı. Burada koalisyonların çıkma ihtimali vardı ve AK Parti bu yönde çok çaba harcadı ancak olmadı ve neticesinde seçim yenilemeye gittik. 1 aylık gibi kısa bir sürede gerçek bir genel seçim kampanyası yapmak çok zordu. Ama vatandaşlarımız mesajları çok iyi algıladı. Yani vatandaşlarımız ülkenin istikrarı için bu karışıklığın yaşandığı 2 aylık sürenin ileriye doğru nelere mal olacağına baktı ve sorumluk içinde oyunu verdi, bu çok kıymetlidir. Bu bakımdan hepinize teşekkür ediyorum. ABD'de yapılan seçimlerde oy verme oranı yüzde 50'yi geçince çok memnun kalıyorlar biz de ise bu oran yüzde 87 olarak görüldü. Bu oylarla da Meclis yeniden şekillendi. Bu geleceğimiz açısından çok önemlidir."

Konuşmaların sona ermesinin ardından, tesisin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Törene, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İbrahim Halil Yıldız, Kemalettin Yılmaztekin, Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, iş adamı Cemal Kadooğlu ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara