Dolar

32,5654

Euro

34,8827

Altın

2.435,61

Bist

9.645,02

Başbakan Yardımcısı Şimşek:

'Milli mücadele devam ediyor, 96 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı bir bağımsızlık mücadelesi söz konusuydu bugün de bir gelecek mücadelesi söz konusu'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-25 11:30:55

Başbakan Yardımcısı Şimşek:
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Milli mücadele devam ediyor, 96 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı bir bağımsızlık mücadelesi söz konusuydu bugün de bir gelecek mücadelesi söz konusu." dedi.

Şimşek, beraberinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığını ziyaret ederek yeni yönetimi kutladı.

Burada konuşan Şimşek, Anadolu'da bağımsızlık meşalesini yakan Gaziantep'in bugün de Türkiye'ye üreterek, çalışarak öncülük ettiğini söyledi.

Şimşek, zor bir dönemin geride bırakıldığını artık hem Gaziantep hem Türkiye ölçeğinde iyi günler yaşanacağına inandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşallah gerek Ortadoğu'daki sıkıntılar giderek azalacak gerek ülkemizde oynanan oyunlar biliyorsunuz bozuldu. İnşallah bundan sonra onun etkileri daha az hissedilecek. Ama şunun şuurunda olmak lazım. Bu milli mücadele devam ediyor, 96 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı bir bağımsızlık mücadelesi söz konusuydu, bugün de bir gelecek mücadelesi söz konusu. Bundan kastım şehrimiz 960 fabrikasıyla, 150 bine yakın çalışanıyla üretiyor, dünyaya mal satıyor. Bu mücadele de özellikle Gaziantep'in 4. sanayi devrimine hazır olması, dijital dönüşümü sağlaması ve böylece dünyada şehirler arası ülkeler arası rekabette gerçekten Türkiye'de öncü, lider konumuna gelmesi için hepimiz daha çok çalışıp, mücadele edeceğiz. Başarılı olacağız, olmamamız için hiçbir neden yok. Yeter ki inanalım yeter ki ortaya çaba koyalım."

Partililere seslenen Şimşek, "Ufak tefek farklılıklar olabilir. Önemli olan büyük resme odaklanmaktır. Büyük resim de dava şuurudur. Bu güzel ülkemize, Gaziantepimize hizmet şuurudur." diye konuştu.



Haber Ara