Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten o iddialara yanıt geldi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevinden ayrılacağı yönündeki haberlere yalanlama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 10:26:51

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten o iddialara yanıt geldi

Bugün Sözcü'de yer alan 'Şimşek'ten veda sinyali' şeklindeki haber, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in makamından yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı.

Açıklamada, "Sözcü Gazetesi bugün ilk sayfadan “Şimşek'ten veda sinyali” şeklinde, gerçekleşmemiş bir mülakat havasında, masa başında derleyerek, zorlama ve adeta bilinçli bir şekilde algı operasyonu oluşturma gayreti ile garip bir habere imza atmıştır. Sn. Başbakan Yardımcımız Sözcü Gazetesinin Ankara temsilcisini hiçbir şekilde tanımaz ve kendisine hiçbir şekilde ayaküstü mülakat vermemiştir" denildi.

"Gazete temsilcisi, Başbakan Yardımcımızın fırsat buldukça çocukları ile rutin olarak gerçekleştirdiği AVM ziyareti esnasında, üstelik kendisini tanıtmadan, sade bir vatandaş gibi fotoğraf çektirmek istediğini söylemiştir" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Sözcü Gazetesi ardından bu fotoğrafla masa başı Başbakan Yardımcımız Şimşek'in çeşitli programlarda her kabine değişikliği esnasında gazeteci arkadaşların kendisine yönelttiği sorulara her zaman ki rutin olarak verdiği cevapları derleyerek garip bir habere imza atmıştır.

Bu çerçevede, her fırsatta ve her platformda “ülkeye hizmeti büyük onur olarak görüyorum”, “Görev verilirse boynumuz kıldan incedir” sözlerini dile getiren Başbakan Yardımcımızın, bu kişi ile ayaküstü fotoğraf çektirirken sade bir vatandaş diyaloğu ile “her şeyin hayırlısı olsun” şeklindeki rutin bir sözünü gerçekleşmemiş bir mülakat havasında, masa başı zorlama ifadelerle ve yorumlarla, üstelik “veda sinyali” şeklinde verilmesi hiçbir şekilde gazetecilik etiği ile bağdaşmamıştır. Okuyucularına kurgusal bu haber ile kandıran bu gazeteyi esefle kınıyoruz."

SÖZCÜ'NÜN HABERİ

2016-05-17_11h00_10

FİNANCİAL TİMES DA YAZMIŞTI

İngiliz Financial Times gazetesi de dünkü yayınlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın, Mehmet Şimşek'in yerine başbakan yardımcılığına getirilebileceğini iddia etmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara