Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-27 14:35:58

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Son derece büyük bir koordinasyonla, büyük bir kararlılıkla güvenlik birimlerimiz Türkiye'nin neresinde olursa olsun, bu terör gruplarının hepsine karşı eş zamanlı mücadelesini sürdürmektedir" dedi.

Seçim çalışmalarını memleketi Ordu'da sürdüren Kurtulmuş, Altınordu Ziraat Odası'na yaptığı ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Diyarbakır ve İstanbul'daki operasyonlarına yönelik sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, "Bu operasyonlar gösteriyor ki Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırıları çok kapsamlı ve çok karmaşık bir terör saldırısıdır" diye konuştu.

"Diyarbakır'da ki olayın bazı illerdeki bağlantıları üzerinde duruluyor demiştim. Bunlar fevkalade ciddi eylem hazırlıkları içerisinde olan timlerdir" diyen Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu timler eylemlerini yapmadan evvel çok şükür güvenlik kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmişlerdir. Öyle görünüyor ki bu tür operasyonlar devam edecek. Terör örgütleri ister PKK olsun ister DAİŞ olsun ister başka örgütler olsun hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin Türkiye'de ki 78 milyon vatandaşımızın hepsini hedef alarak bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Öyle görünüyor ki zaman zaman aralarında iş birliği yaparak, hatta zaman zaman taşeron örgütleri de kullanarak bu terör faaliyetlerini sürdürüyorlar."

- "Asla pabuç bırakmayacağız"

Bu terör örgütlerine ve terör örgütlerinin arkasında ki iradelere asla pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu bizim vazifemiz. Terörü örgütleri eğer bunları yapmayı planlıyorlarsa bizden onların planlarını bozmak mecburiyetindeyiz. Onların eylemlerinden vatandaşlarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Son derece büyük bir koordinasyonla, büyük bir kararlılıkla güvenlik birimlerimiz, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu terör gruplarının hepsine karşı eş zamanlı mücadelesini sürdürmektedir. Belki diyebiliriz ki uzun yıllardan beri ilk sefer bu kadar çok farklı örgütlere karşı bir eş zamanlı terör mücadelesi sürdürülüyor."

- "Terörün üzerinde gidilecek"

"İnşallah iyi sonuç alınıyor. Daha da iyi sonuçlar alınacaktır" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, "Terör tamamıyla bitene kadar, aziz milletimize karşı en ufak bir tehdit oluşturmayacak noktaya varıncaya kadar üzerine gidilecek ve baskı altına alacağız. Terörün özelikle de seçim ortamından ve 7 Haziran sonrasında oluşan siyasi ortamdan da destek alarak bu işleri yapmaya başladığını biliyoruz. Ama hükümetin geçici seçim hükümeti olmasına rağmen kararlılıkla terörün ve örgütlerinin üzerine gitmesi dolayısıyla inşallah onlarında oryantasyonlarının bozulduğunu görüyoruz. İnşallah sonuç alacağız. Milletimizin desteklerini ve dualarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Dün dağlarda yapılan mücadele bugün şehirlerde yapılıyor"

Örgütlerin hiçbirini tek başına görmediğini anlatan Kurtulmuş, şu görüşlerini paylaştı:

"Bunların arkasında bazı iç ve dış güçlerin lojistik, istihbarat, ekonomik ve siyasi destekleri var. Hatta bir kısmının da silah destekleri var. Özellikle Suriye sınırı çok uzun olan bir ülkeyiz. Suriye'deki bu atmosfer teröre ciddi bir şekilde yataklık ediyor. Ayrıca silahlı terör örgütleri üzerinden vermiş oldukları vekalet savaşları ile bölgede güçlerini artırmak isteyen ülkelerin ve güçlerinde bu anlamda teröre ciddi şekilde, en azından psikolojik destek verdiğini görüyoruz. Bütün bunların Türkiye'ye karşı ağır faturası oluyor. Dün dağlarda yapılan mücadele bugün şehirlerde yapılıyor. Dün dağlarda konuşlanan terör örgütleri bugün şehirlerde farklı farklı isimler içerisinde icrai faaliyet ediyorlar. Dolayısıyla biz bunların hepsine karşı tedbirli olma mecburiyetindeyiz. Şehirlerde terörle mücadelenin daha zor olduğu herhalde bütün vatandaşlarımızın taktir edeceği bir husustur. Burada temel kaygımız terör örgütlerinin üzerine bütün güçleriyle giderken, büyük bir koordinasyonla giderken sivil vatandaşlarımızın da bu mücadeleden hiçbir zarar görmemesini sağlamaktır. Aynı şekilde bu titizliğe dikkat ediyoruz. Ümit ederim ki vatandaşlarımız zarar görmeden şehirlerde terör örgütleriyle mücadele sürdürülecek."

Haber Ara