Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

'(Alman istihbarat örgütü başkanının sözleri) Ya arkadaş, bu işin arkasında FETÖ'nün olduğunun anlaşılması için 250 kişinin değil de 250 bin kardeşimizin mi şehit olması lazım? Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar güçlü, büyük Türkiye geliyor. Devletiyle, milletiyle kaynaşmış Türkiye geliyor'- 'Köprünün altından çok sular aktı. Artık bu memlekette bir daha hiç kimse ne darbe yapacak ne bu milletin ö

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-22 14:30:16

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Alman istihbarat örgütü başkanının, "Biz 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nün olduğuna ikna olmadık" ifadesine ilişkin, "Ya arkadaş, bu işin arkasında FETÖ'nün olduğunun anlaşılması için 250 kişinin değil de 250 bin kardeşimizin mi şehit olması lazım? Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar. güçlü, büyük Türkiye geliyor. Devletiyle, milletiyle kaynaşmış Türkiye geliyor." dedi.

Kurtulmuş, Yaşlılar Haftası programı kapsamında AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuştu.

Programın, Genel Merkezle birlikte 81 ilde yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, bunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Siyaset ehli ve bu ülkenin insanlarının, yaşlıların hayatlarını daha iyi hale getirmek için imkanları artırması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, şunlarınları ifade etti:

"Memleketimizde ortalama yaş yükseliyor. Ekonomik seviyemiz arttıkça, hayat standartlarımız yükseldikçe ortalama yaş artıyor. Biz, yaşlılarımızı topumun dışına atmak değil, tam tersine, yaşlılarımızı bütün tecrübe ve birikimleriyle toplumun önemli kazanımlarından birisi haline dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Bunun için, hem yaşlılarımızın bakımında devlet olarak imkanlarımızı artırmak hem yaşlılarımızdan istifade edebileceğimiz imkanları artırmak mecburiyetindeyiz. Bunun için devlet ve hükümet olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz."

Yaşlılara yapılan hizmetlere dikkati çeken Kurtulmuş, "Bu, yaşlılara karşı bir sorumluluğumuzdur, vazifemizdir, bunları artırarak yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kurtulmuş, yaşlılardan daha iyi istifade edilmesinin önemli alanlarından birinin, ailenin korunması ve güçlenmesi olduğunu belirterek, batı toplumlarıyla kıyaslanmayacak kadar Türkiye'de güçlü bir aile yapısının bulunduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, bir taraftan yaşlıların durumunu iyileştirecek tedbirleri alırken diğer yandan da aile birliğinin korunması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını aktardı.

- "Bu millet, çok kahır çekmiş olan bir millettir"

Geçmiş dönemlerde yaşanan darbelere ve 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsüne işaret eden Kurtulmuş, "Dün akşam televizyonlarda gördünüz, bu eşkıya çetesinin, asker üniforması içerisindeki adamları, TSK'nın şerefli mensuplarını, Kara Kuvvetleri Komutanını, Genelkurmay İkinci Başkanını nasıl derdest ettiklerini, mani olmaya çalışan yüzbaşıyı da nasıl vurduklarını gördük. Bu millet, çok kahır çekmiş olan bir millettir. Ama artık yeter. Köprünün altından çok sular aktı. Artık bu memlekette bir daha hiç kimse ne darbe yapacak ne bu milletin önünü kesecek ne de darbe yapmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir. Söz de karar da yetki de milletindir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin zor, ekonomik süreci geride bıraktığını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu zorluklar geride bırakıldıkça, Türkiye güçlü oldukça, IMF'yi kovup, IMF'den borç alma değil borç verme noktasına geldikçe, savunma sanayinde güçlendikçe, sosyal politikalarla herkese kol kanat gerdikçe, milletle devlet kaynaştıkça birileri rahatsız oluyor. Türkiye'nin bakanlarını, milletvekillerini 'evet' propagandası yapar diye korkuyla Avrupa'ya sokmuyorlar. Ama Türkiye düşmanlarının, PKK ve yandaşlarının, FETÖ ve yandaşlarının açıktan 'hayır' propagandası yapmasına müsaade ediyorlar. Mitingler yaptırıyorlar, polis korumasında gösteriler yaptırıyorlar. Bütün korkuları, güçlü ve büyük bir Türkiye'nin olmasıdır."

Türkiye'deki halk oylamasına batı ülkelerinin de dahil olduğunu, 'hayır' kampanyasına destek verdiklerini söyleyen Kurtulmuş, Avrupa'daki bazı gazetelerin Türkiye aleyhindeki manşetlerine de dikkati çekti.

Kurtulmuş, "Ne yaparlarsa boş. Bu millet, Allah'ın izniyle 16 Nisan'da 'Evet, evet, evet' diyerek güçlü Türkiye'nin yolunu açacak." sözlerine yer verdi.

Alman istihbarat dairesinin başındaki kişinin bir demecinde, "Biz 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nün olduğuna ikna olmadık" ifadesini kullandığını aktaran Kurtulmuş, "Ya arkadaş, bu işin arkasında FETÖ'nün olduğunun anlaşılması için 250 kişinin değil de 250 bin kardeşimizin mi şehit olması lazım? Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar güçlü, büyük Türkiye geliyor. Devletiyle, milletiyle kaynaşmış Türkiye geliyor. Onun için herkes bütün gücüyle 'evet' için bu son dönemeçte gücünü kullanıyor. Büyüklerimize hürmet, kararımız 'evet' diyoruz." ifadesini kullandı.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da konuşmasında, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen programda büyüklerinin izinde olmanın gururunu ve 81 ilde eş zamanlı olarak tüm teşkilatları ile büyüklere hürmet göstermenin memnuniyetini yaşadıklarını belirtti.

AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Çalık, yaşlıların, düşünceleri ve davranışları ile kutup yıldızı gibi insanlığa yol gösterdiklerini, büyüklerin geçmişle gelecek arasındaki en sağlam köprüler olduğu belirtti.

Yaşlıların bilgi, birikim ve tecrübeleri ile geleceğe ışık tuttuklarını dile getiren Çalık, AK Parti kurulduğu andan itibaren, Genel Merkezinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezinin kurulduğunu, yaşlıların istekleri ve hizmetleri doğrultusunda 15 yıldır faaliyette olduğunu, yaşlılarla ilgili AK Parti hükümetlerinin çok önemli adımlar attığını ve atmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Haber Ara