Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Başbakan Yardımcısı Kaynak Kilis'te

Kaynak:- 'Elbeyli-Çobanbey arasına bir lojistik depo inşasına karar vermiştik. Zannediyorum bugün yarın ilk malzeme o lojistik deposuna ulaşacak'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 14:55:02

Başbakan Yardımcısı Kaynak Kilis'te
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Elbeyli-Çobanbey arasına bir lojistik depo inşaasına karar vermiştik. Zannediyorum bugün yarın ilk malzeme o lojistik deposuna ulaşacak." dedi.

Kaynak, Kilis Valisi İsmail Çataklı'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) çalışmalarıyla en son El Bab'da yapılan operasyonun tamamlandığını ve böylelikle 2 bin kilometrekarelik alanın tamamen güvenli bölge haline getirildiğini vurguladı.

Söz konusu bölgede ilk olarak insani yardım çalışmalarına önem vereceklerini ifade eden Kaynak, şunları kaydetti:

"O sebeple Kilis Valimiz ile o alanda neler yapılabileceğini hükümetimiz, devletimiz ve milletimiz adına tespit ettik. Bununla ilgili ilk olarak Elbeyli-Çobanbey arasına bir lojistik depo inşasına karar vermiştik. Zannediyorum bugün yarın ilk malzeme o lojistik deposuna ulaşacak. Arkasından orada hayatın bir an önce normale dönmesi için sadece insani yardımlar kapsamı içinde kalmak üzere oradaki durumu, neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Kaynak, meselenin kendileri dışında Birleşmiş Milletlerin de gündeminde olduğuna işaret ederek, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatörü Kevin Kennedy ve ABD'li bazı yetkililerle de görüştüklerini anlattı.

En büyük arzularının dünyanın çeşitli bölgelerinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren mültecilerin güvenli hale getirilen bölgelere yerleştirilmesi olduğunu aktaran Veysi Kaynak, çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara