Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

Başbakan Yardımcısı Işık:

'Millet tarihinin en önemli direnişlerinden birini 15 Temmuz'da ortaya koydu. O hainlere göğsüyle karşı koydu. Bu aslında Türk demokrasisi açısından da çok önemli bir milat oldu'- 'Yargılanan bu kişilerin, bunu ileride bir koz olarak kullanamamaları için savunma haklarını sonuna kadar kullanmalarından yanayım. Ancak hiçbir hain, bu ülkeye ihanetinin, 250 şehit ve binlerce kişinin yaralanmasını

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 20:03:30

Başbakan Yardımcısı Işık:
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Millet tarihinin en önemli direnişlerinden birini 15 Temmuz'da ortaya koydu. O hainlere göğsüyle karşı koydu. Bu aslında Türk demokrasisi açısından da çok önemli bir milat oldu." dedi.

Işık, partisinin Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapılan 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yıllardır yanlış uygulanan iç ve dış politikalar yüzünden ciddi sorunlar ile karşı karşıya geldiğini söyledi.

"Eğer AK Parti gibi güçlü bir iktidar görevde olmasaydı, Türkiye'nin hali nice olurdu." diyen Işık, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarıya ulaşsaydı, ülke fiilen bölünmüş olacaktı. 15 Temmuz'da TSK içerisine yapılanmış asker elbisesi giymiş hainler bir darbe teşebbüsüne girdiler. Ne yapacaklar? Darbe yapacaklar, Türk milleti de bunlara teslim olacak, ondan sonra memleketi güllük gülistanlık yapacaklar kendileri açısından. 40 yıldır sinsi sinsi devlette yuvalanan hainler zannettiler ki, o gece bu ülke kendilerine teslim olur, millet korkar, sokağa çıkmaz. Bu millet karşısında namlu görünce, tüfek, tabanca görünce korkar sokağa çıkmaz. Ne oldu? Millet tarihinin en önemli direnişlerinden birini 15 Temmuz'da ortaya koydu. O hainlere göğsüyle karşı koydu. Bu aslında Türk demokrasisi açısından da çok önemli bir milat oldu. Bundan sonra hiç kimse ben Türkiye'de silahlı kuvvetleri ele geçiririm ve bu marifetle darbe yaparım düşüncesini aklına dahi getiremez. Bilir ki meşru seçilmiş hükümet orada olduğu sürece hiç kimsenin demokrasiye mücadelesi başarılı olmaz. Keşke bu 1960'da başarılabilseydi, daha önce başarılabilseydi. İnşallah son olur ve bundan böyle 15 Temmuz gibi bir benzeri girişim Türkiye'de yaşanmaz. Milletin de sokağa çıkmaya mecbur kalacağı bir olayı yaşamayız."

Başbakan Yardımcısı Işık, FETÖ/PDY yargılamalarının devam ettiğini hatırlatarak, savunma hakkının kutsallığına inandığını belirtti.

Ülkeye ihanet edenlerin bunun bedelini ödemekten kurtulamayacağının altını çizen Işık, "Yargılanan bu kişilerin, bunu ileride bir koz olarak kullanamamaları için savunma haklarını sonuna kadar kullanmalarından yanayım. Ancak hiçbir hain, bu ülkeye ihanetinin, 250 şehit ve binlerce kişinin yaralanmasının bedelini ödemeden kurtulamaz." ifadelerini kullandı.

İktidarda siyaset yapmanın çok daha zor olduğunu anlatan Işık, siyasette başarıyı ulaşmak için dürüstlük, çalışkanlık ve uyumun mutlaka gerekli olduğunu kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Balıkesir Milletvekillleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile partililer katıldı.

Fikri Işık ve beraberindekiler toplantının ardından, İstanbul'da yılbaşı gecesi bir eğlence mekanına düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Gümüşhaneli güvenlik görevlisi Hatice Karcılar'ın Erdek'teki evini ziyaret edip ailesine başsağlığı diledi.



Haber Ara