Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

'Türkiye'de ana muhalefet koltuğu boştur, yok hükmündedir. Çünkü bu insanların, ana muhalefetin Türkiye ile ilgili derdi yoktur. Ana muhalefet, uluslararası vesayet odaklarının, FETÖ'nün, PKK'nın kuklasıdır'- 'Ana muhalefetin bütün öngörüsü, yatırımı, projesi, planı, Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi üzerine kurulmuş. Kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesini sağlayamazsın. Hele hele Avrup

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-18 19:02:13

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye'de ana muhalefet koltuğu boştur, yok hükmündedir. Çünkü bu insanların, ana muhalefetin Türkiye ile ilgili derdi yoktur. Ana muhalefet, uluslararası vesayet odaklarının, FETÖ'nün, PKK'nın kuklasıdır." dedi.

Çavuşoğlu, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti kadroları vasıtasıyla 3 kat büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin değiştiğini ve dönüştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Bu milletin kendine olan öz güveni tavan yapmıştır ve geleceğine eskisine nazaran çok daha güvenli bir şekilde bakmaktadır. Çocuklar için çok daha iyi bir Türkiye bırakılacaktır." diye konuştu.

Çavuşoğlu, son on yılda dünyada gerçekleştirilen en büyük on projenin beşinin Türkiye'ye ait olduğuna işaret ederek, "Bunları çalışarak yaptık. Her şeyden önemlisi beşeri sermayeyi gün yüzüne çıkararak ve bu milletin bütün fertlerine büyük bir devlet olma onuruna yakışacak davranış modellerini ortaya koyarak, korkmadan, çekinmeden, mazisinden aldığı güçle, yapabileceği inancıyla onlara bu öz güveni sağladık. Bu şekilde gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

- "Bu ne pişkinlik Allah aşkına?"

Türkiye'nin önceki yıllarda bir paradigması olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Milletin önüne gidiyorsunuz, söz veriyorsunuz ve iki anahtar sallıyorsunuz. Her şeyi yapacağınızın sözünü veriyorsunuz. Millet size inanıyor, kanıyor. Gelip Ankara'ya yerleştiğinizde kurduğunuz hükümetle bu defa millete sırtınızı dönüp vesayet odaklarının boyunduruğu altına giriyorsunuz. Ondan sonra milleti unutuyorsunuz, onların beklentilerine sahip çıkmıyorsunuz. Tamamen Ankara'daki, hatta uluslararası bir kısım vesayet odaklarının boyunduruğu altına girmek suretiyle milletin menfaatini, memleketin gelişimini, kalkınmasını unutuyorsunuz. Bu, böyle oldu. Biz geldiğimizde bu ülkenin kasalarında fareler geziniyordu. Çok geçmiş dönem değil bu. Son zamanlarda bir SGK polemiği yaşanıyor. İnsan utanır biraz, bu ne pişkinlik Allah aşkına?"

- "Erdoğan'ın gitmesini sağlayamazsın"

Türkiye'de ana muhalefetin, ülkeyi yönetme iddiası, ülke için yeterli bir kaynak veya öngörü ortaya koymak için çalışmadığını dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ana muhalefetin bütün öngörüsü, yatırımı, projesi, planı, Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi üzerine kurulmuş. Kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesini sağlayamazsın. Hele hele Avrupa'dan, Amerika'dan devşirdiğin güçlerle bunu hiçbir şekilde yapamazsın. Bu millet, buna fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir."

Demokraside, muhalefet ve ana muhalefetin şart olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye'de ana muhalefet koltuğu boştur, yok hükmündedir. Çünkü bu insanların, ana muhalefetin Türkiye ile ilgili derdi yoktur. Ana muhalefet, uluslararası vesayet odaklarının, FETÖ'nün, PKK'nın kuklasıdır." dedi.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Dün Tekirdağ'a gitmiş, okudum bugün. Tekirdağ'da 'Biz kendi insanımıza, değerlerimize asla ihanet etmeyiz.' demiş. Geçen hafta da Bursa'daydı. Nilüfer Belediyesi, mahalle örgütleri için beşte bir eşcinsel kotası belirledi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Senin inancın, değerin ne? Geçen hafta Bursa'da bir kelime ettin mi bunun için? Gitmiş Tekirdağ'da hamaset yapıyorsun. Böyle bir şey olamaz. İnsanda biraz ciddiyet olur. Siyaset biraz rasyonel yapılır, ayakları yere basar. Bunlar, memleketine, devletine o kadar uzak, o kadar yabancı ki insan bazen hayretler içinde kalıyor."

Türkiye'nin ABD'ye Rıza Sarraf ile ilgili verdiği notaya ilişkin üç milletvekilinin sosyal medyada paylaşımda bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Kendince ironi yapıyor. Maskaralık, başka bir şey değil. Dünyayı bize güldürüyorlar, yaptıkları bu. Millet, bunların hepsini görüyor, 2019 da yakın. Allah'ın izniyle milletten silleyi, tokadı yediler mi iki seksen uzanacaklar. Bunu göreceğiz." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara