Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

'Kısa vadede hedefimiz, lise düzeyindeki her 100 öğrenciden en az 50'sini meslek liseli yapmaktır. İnşallah bu hedefimize de çok yaklaştık'- 'Bir elinde taş, bir elinde sopayla dış güçlerin maşası olan gençleri asla görmek istemiyoruz. Bizler, içinden çıktığı toplumun gerçeklerine yabancı olmayan, çevresini en iyi şekilde okuyan, pozitif bilimleri yakından takip eden bir gençlik istiyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-13 18:52:43

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Kısa vadede hedefimiz, lise düzeyindeki her 100 öğrenciden en az 50'sini meslek liseli yapmaktır. İnşallah bu hedefimize de çok yaklaştık." dedi.

Çavuşoğlu, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi teknoloji laboratuvarlarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

"Meslek lisesi, memleket meselesi" sloganının önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Biz, sadece bu sloganla yetinmedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri olarak, en önemli önceliklerimizden birinin gençlerimizi birer meslek sahibi yapıp geleceklerini garanti altına alarak, onları mutlu ve huzurlu kılmak, ülkemizin yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmak olduğunu gündemimizden çıkarmadık." diye konuştu.

Ülke genelinde binlerce farklı alanda eğitim veren meslek lisesi olduğunu, bunların sayısının 12 kat arttığını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sayı, 3 bin 290 mesleki ve teknik liseye ulaşmıştır. Bu okullarımızda çoğu teknik olmak üzere 130 binin üzerinde öğretmen görev yapmaktadır. Hükümetlerimiz döneminde meslek liselerimizde okuyan öğrenci sayısı, 1 milyon 800 bin civarına ulaşmıştır. Bu rakam, Avrupa ülkeleriyle mukayese edildiğinde henüz onların yarısı kadar olsa da giderek artan sayılarımız, inşallah umut verici seviyelere ulaşacaktır. Kısa vadede hedefimiz, lise düzeyindeki her 100 öğrenciden en az 50'sini meslek liseli yapmaktır. İnşallah bu hedefimize de çok yaklaştık. Bakanlık bütçemizden sadece mesleki ortaöğretime ayrılan rakam 2002'ye göre 11 kat artırılarak, 8 milyar 700 milyon liraya çıkartılmış, adeta bir sessiz devrime imza atılmıştır."

- "İyi yetişmiş ara eleman eksikliğinin farkındayız"

Çavuşoğlu mesleki liselere ayrılan bütçenin bile hükümetlerinin bu konuya verdiği önemi gösterdiğini vurgulayarak, "Tek bir eksiğimiz var, yetişmiş insan gücü. Onun için Milli Eğitim Bakanlığıyla bu alanda devrim gibi adımlar atmaya kararlıyız. Daha kaliteli ve rekabet edebilir bir sürecin de arefesinde olduğumuzu haber vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Öğencilerin 80 milyonun sorumluluğunu her alanda omuzlarında hissetmeleri gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine araştıran, sorgulayan, idealist bir gençlik taşıyacak. Bir elinde taş, bir elinde sopayla dış güçlerin maşası olan gençleri asla görmek istemiyoruz. Bizler, içinden çıktığı toplumun gerçeklerine yabancı olmayan, çevresini en iyi şekilde okuyan, pozitif bilimleri yakından takip eden bir gençlik istiyoruz. Hükümet olarak ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmanın yolunun gençlikten geçtiğini biliyoruz. İnsan kaynağının geliştirilmesi için bütün çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. İyi yetişmiş ara eleman eksikliğinin farkındayız. Teknik lise yatırımının önemli olduğunu biliyoruz ve önceliklendirmek zorundayız."

Çavuşoğlu, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala ve Zekeriya Birkan ile açılışı gerçekleştirilen laboratuvarları gezdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara