Dolar

32,5600

Euro

34,8096

Altın

2.417,81

Bist

9.645,02

Başbakan Yardımcısı Babacan:

Başbakan Yardımcısı Babacan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 22:57:02

Başbakan Yardımcısı Babacan:
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti olarak, samimi ve iyi niyetli bir şekilde koalisyon arayışı içerisinde olacaklarını belirterek, "Türkiye'yi hükumetsiz ve iktidarsız bırakmayız. Bunun ciddi ve samimi çabası içerisinde olacağız" dedi.

Babacan, AK Parti Aksaray İl Teşkilatınca Grand Altuntaş Otel'de düzenlenen iftar programında, Türkiye'nin son 12 yıllık döneminde önemli bir dönüşüm yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin her alanda ilerlediğini belirten Babacan, bir yandan demokrasinin geliştiğini bir yandan da ekonominin dünyanın 20 büyük ekonomisi arasına girdiğini ifade etti.

Babacan, Türkiye'nin 12 yılda büyük mesafeler katettiğini ancak son 4-5 yıldır içinde bulunduğu coğrafyanın gittikçe kötüleştiğini vurgulayarak, "Güneyde Suriye ve Irak, kuzeyde Ukrayna'da çatışmalar var. Batı'da ise Yunanistan, yüzyılın en önemli ekonomik krizini yaşıyor. Allah korusun Türkiye'yi baz alalım. Şöyle 2 bin kilometre bir halka çizin. Bütün bu coğrafyada huzur, barış, istikrar ve güven yok" diye konuştu.

Türkiye'nin, oldukça karmaşık bir coğrafyanın tam ortasında olduğunu dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

"Türkiye hamd olsun huzur, birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam ediyor. Fakat unutmayalım ki; Türkiye'nin bundan sonraki başarısı ancak ve ancak kendi içimizdeki birlik ve beraberliğimizi korumakla mümkün. Şu anda içinde bulunduğumuz huzur ve istikrar ortamının kıymetini bilelim. Buna sahip çıkalım. Aksi halde neler olabileceğini hemen yakın coğrafyamızda görüyoruz."

Babacan, 7 Haziran seçimlerinin bir başka demokrasi sınavı olduğunu ancak Türkiye'nin bu sınavdan geçtiğini aktardı.

- "AK Parti olarak, samimi ve iyi niyetli bir şekilde koalisyon arayışı içerisinde olacağız"

AK Parti olarak da bir sınav verdiklerini, şimdi muhasebe zamanı olduğuna dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:

"Türk halkı, verdiği oylarla bir iradeyi ortaya koydu. Bu iradeye hep beraber saygı göstermek zorundayız. Halkımızın tercihi her şeyin üstünde. Önümüzdeki haftalar ve aylar kritik kararların verileceği bir dönem olacak. Bir koalisyon süreci içerisine giriyoruz. AK Parti olarak, samimi ve iyi niyetli bir şekilde koalisyon arayışı içerisinde olacağız. Çünkü Türkiye'yi hükumetsiz ve iktidarsız bırakmayız. Bunun ciddi ve samimi çabası içerisinde olacağız. Nihai bir anlaşma içerisinde ve nihai bir hükumet kurulma kararı için ilgili tarafların mutabakatı gerekiyor. Eğer bir mutabakat sağlanamazsa bu durumda da seçimlerin yenilenmesiyle ilgili bir sürece gireriz."

- "Türkiye'nin yol haritası hazır"

Babacan, AK Parti'nin, Türkiye'nin 2017, 2018 ve 2023'e kadar nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda bütün çalışmalarını yaptığına işaret etti.

Koalisyon için görüşecekleri bütün siyasi partilerin muhtemel bir iktidar sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğini anlatan Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin topyekun sorumluluğunu üstlenecek ve gerçek anlamda ileri demokrasi ile ekonomi olmasını sağlayacak bir yönetim gerekiyor. Muhtemel koalisyon ortağı olacak partilerin de bu sorumlu yaklaşımını görmek istiyoruz. İktidar olmanın, iktidar olabilmenin sorumluluğunu yaşayarak masaya oturursa bu iş olur. Ancak bu görüşmelerin üzerinde 'ben prim yapayım nasıl olsa ben yine seçimde muhalefetimi yapacağım' anlayışıyla masaya oturursa da bu iş zorlaşır."

Babacan, iftar programının ardından Aksaray Valisi Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti. Babacan, buradaki görüşmenin ardından Ankara'ya gitti.

Haber Ara