Dolar

32,6010

Euro

34,8291

Altın

2.490,98

Bist

9.506,47

Başbakan Yardımcısı Akdağ KKTC'de

Akdağ:- Rum tarafının KKTC ile münasebetlerini bir an evvel düzeltmesi iyi olur. KKTC'nin tertemiz suyu var. Gelecek yıllarda elektrik de olacak. 90 bine yakın öğrenci var. Şaheser bir hastane olacak yakında. Bu kadar güzel bir ülkeyle münasebetleri düzeltirlerse iyi olur'- KKTC Meclis Başkanı Siber: - 'Türkiye'nin katkı ve tecrübeleriyle ortak çözüm bularak daha iyiye ulaşılacak'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 20:02:11

Başbakan Yardımcısı Akdağ KKTC'de
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Rum tarafının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile münasebetlerini bir an evvel düzeltmesinin kendi faydalarına olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC ziyareti kapsamında Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi. Kabulde, Akdağ'a Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti.

Akdağ, yaptığı konuşmada, KKTC'nin mükemmel toprakları bulunan mükemmel bir ülke olduğunu belirtti.

Rum tarafının KKTC ile münasebetlerini bir an evvel düzeltmesinin iyi olacağını ifade eden Akdağ, "KKTC'nin tertemiz suyu var. Önümüzdeki yıllarda elektrik de olacak. 90 bine yakın öğrenci var. Şaheser bir hastane olacak yakında. Bu kadar güzel bir ülkeyle münasabetleri düzeltirseler iyi olur." diye konuştu.

KKTC'nin yol ağını iyi bulduklarını kaydeden Akdağ, Tatlısu Belediyesinin verilen destekleri sürekli hale getirip katma değer yaratarak istihdamı artırmasının örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

- "Arakan Müslümanlarına Türkiye'nin desteği devam edecek"

Başbakan Yardımcısı Akdağ Bangladeş temaslarına da değindi. Dar bir alanda zor şartlarda yaşamaya çalışan Arakan Müslümanlarına Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğinin devam edeceğini bildiren Akdağ, yaklaşık 100 bin Arakanlı Müslümanın barınabileceği bir kamp kurabilmek için Bangladeş hükümetinin alan tahsis etmesini beklediklerini söyledi.

Meclis Başkanı Siber de çok güzel bir ülkede yaşadıklarını, Türkiye'nin katkı ve tecrübeleriyle ortak çözüm bularak daha iyiye ulaşılacağını ifade etti.

"KKTC'de yaşam kalitesi yüksek bir halk haline gelebilmek için yapacak daha çok iş var." diyen Siber, planlı ve belli bir vizyonla projeleri hayata geçirmenin ortak amaç olduğunu belirtti.




Haber Ara