Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Başbakan: Tasarıyı geri çekiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'e sunulan istismar tasarısını komisyona geri çekeceklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 09:35:59

Başbakan: Tasarıyı geri çekiyoruz

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine istismar tasarısı komisyona geri çekildi. Başbakan Yıldırım, düzenlemenin iyice inceleneceğini açıkladı. 

Başbakan Binali Yıldırım, istismar tasarısı kapsamında İstanbul'da açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım, Ak Parti iktidarından önce reşit olmadan evlenmenin suç olmadığına değindi ve "Ak Parti gençleri korumak için rızayla bile olsa bunu suç olarak tanımlıyor. Bu değişikliği bilmeyen gençler reşit olmadan evleniyor bu evlilikten çocuklar olunca çocuklar nüfusa kaydedilirken bunun suç olduğunu ögreniyor. Erkek ceza evine gidiyor kadın çocuklarla ortada kalıyor. Bu durum toplumda bilindiğinden daha derin kanayan bir yaradır. Biz söz verdik toplumun sorunlarını çözeceğiz." dedi. 

Seçim meydanlarında dahi bu sorunun çözümü için talep geldiğini ifade eden Yıldırım, muhalefete "Bu işi halledelim." çağrısında bulundu. 

Yıldırım'ın konu ile ilgili diğer açıklamaları şöyle;

AMACIMIZ MAĞDURİYETİ GİDERMEK

"Binlerce gencin bu sorununu çözelim diye girişimde bulunduk. Kanun teklifi verdik. Mecliste kıyamet yoktu. Tecavüzcüye af geliyor diye böyle bir şey yok bizim amacımız mağduriyeti gidermek. Muhalefete dedik teklifiniz varsa getirin bu mesleyi halledelim.

SİYASİ RANT OLARAK KULLANDILAR 

Böylece kanayan yara ortadan kalksın. Bu çağrımız gerektiği gibi karşılık görmedi ve siyasi rant olarak bunu kullandılar. 

TASARIYI KOMİSYONA GERİ ÇEKİYORUZ

Toplumda kafa karışıklığı oluşturmayı da başardılar. Tasarıyı komisyona geri çekiyoruz. Etraflıca değerlendirilip bu sorun mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. 3800 vaka var bunların binlerce çocukları var. Anne babanın hatasını çocuklar ödüyor. 

Muhalefetten teklif gelirse dikkate alınıp olgunlaştırılacak. Uzmanlardan gelen vatandaşlardan gelen önerilerde dikkate alınarak bu meseleyi halledeceğiz. "

"HÜKÜMET ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda tartışmalara neden olan istismar önergesiyle ilgili ilk kez açıklama yapmış ve ''Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum'' demişti. 

Haber Ara