Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Başbakan sordu vekiller cevapladı

Davutoğlu Milletvekilleriyle AKP Genel Merkezinde istişare toplantılarında bir araya geldi. Toplantıda koalisyon ve AKP'nin oy kaybetmesi üzerinde duruldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 10:10:37

Başbakan sordu vekiller cevapladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gruplar halinde AK Parti milletvekilleriyle toplantı yaparak, seçim sonuçlarını değerlendi; koalisyon formülleri ve meclis başkanlığı konusundaki görüşlerini aldı.

Başbakan, AK Parti Genel Merkezindeki istişare toplantısında ilk olarak Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi.

Davutoğlu bugün de, Marmara ve Karadeniz illeri milletvekilleri ile görüşecek. Edinilen bilgilere göre, Davutoğlu basına kapalı yapılan toplantıda milletvekillerini dinledikten sonra, koalisyon için samimiyetle bütün partilerin kapısını çalacaklarını, bir uzlaşma bulunamaması durumunda Anayasa gereği zaten erken seçime gidileceğini anlattı. AK Parti olarak milletin verdiği mesajı aldıklarını belirten Davutoğlu, bu mesajın gereğini yerine getireceklerini vurguladı.

NEDEN OY KAYBETTİKLERİNİ AÇIKLADILAR
Bölge milletvekilleri de, yaptıkları konuşmalarda AK Parti'nin doğu ve güneydoğu illerinde oy kaybetmesinin ana nedenlerini, "PKK baskısı, sandık güvenliğinin olmaması, yanlış aday tercihleri ve çözüm sürecinin durması" olarak açıkladı.

Söz alan milletvekillerinden bazıları, seçim sürecinde çözüm sürecinin hız kesmesinin HDP tarafından bölgede suiistimal edildiğini dile getirerek, "Keşke seçimden önce birkaç adım atsaydık. Çünkü HDP bölgede, 'Bakın hükümet sizi kandırıyor' propagandası yaptı. Algı operasyonuyla vatandaşı AK Parti'den uzaklaştırdılar" dedi.

Başbakan, AK Parti'nin en fazla oy kaybettiği Doğu ve Güneydoğu illeri için özel bir çalışma yapılması talimatını verdi. Davutoğlu, vatandaşın yeniden AK Parti'ye yönelmesi için neler yapılması konusunda bir çalışma grubu oluşturdu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara