Dolar

32,5794

Euro

34,8034

Altın

2.515,81

Bist

9.693,46

Başbakan olursa yapacaklarını anlattı

Almanya’da SPD’nin başbakan adayı Martin Schulz, seçimleri kazanıp hükümeti kurmaları halinde yapacaklarını, düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 16:46:31

Başbakan olursa yapacaklarını anlattı

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre; Almanya'da 24 Eylül'de genel seçimler yapılacak. SPD başbakan adayı Martin Schulz, SPD olarak eski başbakanlardan Gerhard Schröder'in 2010 Ajandası'nda yaptığı hataları düzelteceklerini açıkladı. SPD Yeşiller hükümeti döneminin başbakanı Schröder, 2003 yılında iş ve sosyal sistemde reformlara gitmişti. İşsizlik parası süresi 50 yaş altı için 24 aydan 12 aya, 55 yaş üzeri 32 aydan 18 aya düşürülmüştü. İşsizlik yardımı kaldırılmıştı. SPD'nin başbakan adayı Schulz, şimdi bu hataları, işsizlik parası süresini uzatarak, işsizlik yardımını getirerek, düzeltecekleri vaadinde bulundu. Schulz, “Yıllarca işsizlik sigortasına prim ödeyen insanlar, bir gün kendi hatası olmadan zora düşerse, o zaman bizim desteğimize ihtiyacı var” dedi. Schulz, bu sürenin ne kadar olacağı konusunda Çalışma Bakanı Nahles'in bir plan hazırladığını açıkladı.

ASGARİ EMEKLİ MAAŞI

Hükümete gelmeleri durumunda istikrarlı bir emekli maaşı seviyesini koruyacaklarını belirten Schulz, asgari emekli maaşı getireceklerini vadetti. “Onlarca yıl çalışanlar, emekli olduğunda sosyal yardıma bağımlı kalmamalı” diyen Schulz, geçim parasının üzerinde bir asgari emekli maaşı sözü verdi. Almanya'nın refah ülkesi olduğunu vurgulayan Schulz, ancak son zamanlarda adaletsizlik duygusu ve toplumdaki mevcut konumunu kaybetme korkusunun arttığını, sosyal yükselmenin zorlaştığını söyledi. Schulz eğitimin kreşlerden üniversitelere kadar parasız olması gerektiğini kaydetti. Özellikle gençlere çok yük yüklendiğine işaret eden Schulz, gençlerden iyi bir meslek yapmaları, bir aile kurmaları, ev sahibi olmaları, anne babalarına bakmaları ve bunun yanında bir de fahri çalışmaları istendiğini belirtti. Schulz, gençlerin bu yükün altından süreli iş sözleşmesiyle değil, iyi ücretli ve garantili bir iş sözleşmesiyle kalkabileceklerini söyledi. Süreli iş sözleşmelerine sınırlama getireceklerini kaydeden Schulz, işi daha güvenceli yapmak istediklerini belirtti.

 

Haber Ara