Dolar

32,4784

Euro

34,9489

Altın

2.435,96

Bist

9.716,77

Başbakan Davutoğlu'nun yoğun trafiği

Bugün Bakanlar Kurulu’nu toplaması beklenen Davutoğlu, yarın TBMM’de hükümet programının görüşmelerine katılacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 06:20:06

Başbakan Davutoğlu'nun yoğun trafiği

HaberTürk'te yer alan habere göre: Yeni hükümeti kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini yoğun bir gündemin içinde buldu. Bugün Bakanlar Kurulu'nu toplaması beklenen Davutoğlu, yarın TBMM'de hükümet programının görüşmelerine katılacak. Bugünkü Bakanlar Kurulu'nun ana gündemini Rusya ile yaşanan uçak krizi oluşturacak. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında, yeni hükümet ile birlikte 5'e çıkan Başbakan Yardımcılıklarına görevlendirmeler yapılacak.

Davutoğlu, hükümet programının görüşmeleri nedeniyle yarın TBMM'de mesai yapacak. Görüşmelerde Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yapması beklenirken, muhalefet partilerinin liderlerinin konuşmayacağı, onların yerine milletvekillerinin konuşacağı öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu, pazar günü ise Brüksel'in yolunu tutacak. Teamüllere göre, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları ilk ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a yapıyor. Davutoğlu'nun planlaması da bu yöndeydi. Ancak, geçen hafta başında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan gelen davet, programı değiştirdi. Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk'ın davetine icabetle Brüksel'e gidecek, AB-Türkiye Zirvesi'ne katılacak. Rusya krizi bağlamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesi de beklenen Davutoğlu, pazartesi Ankara'ya dönecek ve yeni hükümetin Meclis'teki güvenoylamasına katılacak.

Haber Ara