Dolar

32,5570

Euro

34,8424

Altın

2.433,86

Bist

9.704,81

Başbakan Davutoğlu'nun Bosna Hersek ziyareti

Başbakan Davutoğlu'nun Bosna Hersek ziyareti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 21:59:11

Başbakan Davutoğlu'nun Bosna Hersek ziyareti
" Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki günlük Bosna Hersek ziyareti süresince Bosnalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bosna Hersek'teki ziyaretlerini tamamlayarak yurda dönen Davutoğlu'na ülkede katıldığı Srebrenitsa soykırımının 20. yılı nedeniyle düzenlenen anma töreninden ayrılırken vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Potoçari Anıt Mezarlığından ayrılırken 79 yaşındaki Şuhra Maliç isimli kadının Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na seslenmesi üzerine Davutoğlu çifti yaşlı kadının yanına gitti.

Srebrenitsa'daki katliamda çok sayıda akrabasını yitirdiğini ifade eden Maliç, Davutoğlu çiftini evine davet etti. Davete olumlu yanıt veren Davutoğlu çifti, kadının evinin bulunduğu köye doğru yürümeye başladı.

Yolda vatandaşların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık veren Davutoğlu, yaşlı kadının yorularak tekerlekli sandalyeye geçmesi üzerine ona yardım etti. Yaşlı kadının tekerlekli sandalyesini iten Davutoğlu, yol boyunca Maliç ile sohbet etti.

Maliç'in yaşadıkları acıların yanı sıra Davutoğlu çiftinin gösterdiği ilgiden duygulanarak ağlaması üzerine Başbakan Davutoğlu, "Bu yaşlar hepimizin yüreğine akıyor" ifadesini kullandı. Yaşlı kadının evinin bulunduğu köye gelişinde de ilgiyle karşılanan Davutoğu çifti, buradaki vatandaşlarla da sohbet etti.

79 yaşındaki Maliç, Başbakan Davutoğlu'na kendisinin ve akrabalarının evlerinin dış cephelerindeki mermi izlerini gösterdi, öldürülen yakınları hakkında bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, daha sonra yaşlı kadının evinin bahçesinde bir süre oturdu. Bahçedeki çeşmede elini ve yüzünü yıkayan Davutoğlu çifti, bir süre daha sohbet etmelerinin ardından Maliç'in evinden ayrıldı.

Haber Ara