Dolar

32,5475

Euro

34,8267

Altın

2.430,30

Bist

9.715,61

Başbakan Davutoğlu'ndan 'Anayasa'da laiklik' açıklaması

Başbakan Davutoğlu, 'Otoriter değil, özgürlükçü bir laiklik anlayışına anayasamızda yer vereceğiz. AK Parti bu konuda farklı arayış içerisinde de değildi' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 12:42:14

Başbakan Davutoğlu'ndan 'Anayasa'da laiklik' açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkezde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

-

Gündemdeki laiklik tartışmalarına dair açıklamalarda bulunan Başbakan şunları söyledi:

"Milletimize verilmiş bir sözümüz var' dedik ve kendi anayasa taslağımızı hazırlamak üzere yola devam ettik. Geniş kapsamlı istişareler yaptık bu ay içinde. Akademisyenlerle, kanaat önderleriyle görüş alışverişinde bulunduk. Parti kurullarımızda enine boyuna sivil anayasamızı ve bu çerçevede yeni yönetim sistemi olarak başkanlık sistemini ele aldık. En sonunda hem bu istişarelere hem de AK Parti'nin daha önceki anayasa çalışmaları birikimine dayanarak anayasa yazım heyetimizi belirleyerek bu haftadan itibaren yazım faaliyetine başladık.

Otoriter bir laikçilik anlayışı değil, özgürlükçü bir laiklik anlayışına anayasamızda yer vereceğiz. AK Parti bu konuda farklı arayış içerisinde de değildir ve bu konuda da herhangi bir spekülasyon yapılmasını kesinlikle doğru görmüyoruz.

AK Parti gerek parti tüzüğünde gerek parti programında gerekse de bugüne kadar hazırladığı ve kamuoyuna sunduğu anayasa taslaklarında, diğer niteliklerin yanı sıra laiklik ilkesine de yer vermiştir. Bu çerçevede hazırladığımız yeni anayasada da laiklik ilkesi bireylerin din ve inanç özgürlüğünü teminat altına alan, devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olmasını garanti altına alan bir ilke olarak yer alacaktır."

-

Haber Ara