Dolar

32,5589

Euro

34,9021

Altın

2.433,13

Bist

9.645,02

Başbakan Davutoğlu: Eylemi bitirin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sığınmacılara 'Eylemi bitirin' mesajı verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 22:18:28

Başbakan Davutoğlu: Eylemi bitirin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'a geçmek üzere Pazarkule Sınır Kapısı'na yürümek isteyen ve günlerdir Edirne'de konaklayan Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'a geçmek üzere Pazarkule Sınır Kapısı'na yürümek isteyen ve günlerdir Edirne'de konaklayan Suriyeli sığınmacıların temsilcilerini kabul etti. 

Başbakan Davutoğlu görüşmede, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım" dedi.

'PAZARTESİYE KADAR EYLEMİ BİTİRİN'

Davutoğlu şunları söyledi:

Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz Suriyelilerin Ege Denizi'nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz.

Haber Ara