Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Başbakan Davutoğlu: Bizi tehdit ettiler

Başbakan Davutoğlu, yarınki seçim öncesi canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 01:42:06

Başbakan Davutoğlu: Bizi tehdit ettiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'daki seçimler öncesi TRT canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Tehditler aldıklarını söyleyen Davutoğlu, Bahçeli'yi de eleştirerek, "Seçim hükümetine gelmediler, hiç bir yere gelmediler. Neden? MHP'nin seçim hükümetine girmemesinin tek bir sebebi var. Biz girmezsek bunlar HDP ile aynı hükümette yer alırlar, biz de bunu AK Parti ile HDP'yi aynı kefede gösterip seçim malzemesi olarak gösteririz" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Bir takım tehditler oldu. Ankara saldırısı sonrasında mitinglere devam edeceğiz dedim. Diğer partiler sahadan çekildi. Paralel yapının bir Tweet hesabından benim Kayseri Konya ve Şanlıurfa mitinglerimle ilgili canlı bombaların olacağı haberi yayıldı. 

Ama bizim milletimiz kahraman. Bu haberlere, söylentilere kulak asmadı ve devletine, milletine duyduğu güveni gösterdi. Bütün bu vatandaşlarımıza mertçe meydana çıktıkları için teşekkür ediyorum. 

BAHÇELİ'NİN TAKATİ KALMADI

İnşallah 2 Kasım'da tek başımıza iktidar olmuş olacağız. AK Parti, diğerlerinden farklı olarak küçük fırsatçılık yapmadı. Bahçeli'nin takati kalmadı, her şeyi reddetti çünkü. Terörle mücadelede yanımızda durmadı.

Kılıçdaroğlu'nun söylemleri AK Parti'yi dışlayan bir tarzdaydı. Kılıçdaroğlu, inişli ve çıkışlı davrandı. Bahçeli, negatifte istikrarlı davrandı. Demirtaş ise teröre endeksliydi. 

BUNU SAVUNAN AK PARTİ'DE OLMAYACAK

AK Parti kendini yeniledi yenileyecek. Yasaklı bir Türkiye'yi savunan kim varsa AK Parti'de olmayacak. 

MAHVOLMASINA NEDEN OLUR

Karar alırken tereddüt etmedik. Bir devlet adamının tereddüt etmesi bir ülkenin mahvolmasına sebep olur. Hiç bir vatandaşımızı rencide etmeden terörle mücadele ediyoruz.  

KABUL ETMEDİLER

Maalesef bir fırsatçılık görüyorum. 7 Haziran'dan buyana yaşadıklarımız bunu açıkça ortaya koyuyor. Suruç olayı olduğu zaman bir çağrıda bulundum sadece Kılıçdaroğlu kabul etti. Daha sonra Ankara saldırısı sonrası yine onlar kabul etmedi. 

Kılıçdaroğlu'na ''ortak bir çağrıda bulunalım'' dedim ama Kılıçdaroğlu ''Ben diğer partilerin olmadığı bir deklarasyonu doğru bulmuyorum'' dedi. Ben de buna saygı duydum. 

MHP BU YÜZDEN SEÇİM HÜKÜMETİNE KATILMADI

Seçim hükümetine gelmediler, hiç bir yere gelmediler. Neden? MHP'nin seçim hükümetine girmemesinin tek bir sebebi var. Biz girmezsek bunlar HDP ile aynı hükümette yer alırlar, biz de bunu AK Parti ile HDP'yi aynı kefede gösterip seçim malzemesi olarak gösteririz. Ama bu ayaklarına dolandı. Sayın Türkeş kabul etti ve oyun bozuldu. 

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİZ BOZMADIK

HDP ''çözüm sürecini rafa kaldırdılar'' diyor. Çözüm sürecini rafa biz mi kaldırdık? Askerimizi ensesinden vurup şehit ettiniz.  

BU YÜZDEN HER TÜRLÜ VAADİ VERİYORLAR

Anket çalışmalarında halkımızın bizden beklentilerinin ne olduğunu tekrar tekrar sorduk. Bu vaatleri güçlendiren özgün bir paket açıkladık. İş kuracak gençlere 50 bin lira vermek, sonra 100 bin lira faizsiz kredi vermek. Bütçe açığımız düşüyor, gelir performansımız çok yüksek.

Muhalefet iktidara tek başına geleceğini düşünmediği için her türlü vaadi verebilir. CHP ve MHP'nin vaatleri tüketici vaatler yani tüketiyorlar ama geri dönüşü yok. Bizim vaatlerimiz yapıcı vaatler. 

Haber Ara