Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Başbakan Davutoğlu Almanya'da

Başbakan Davutoğlu Almanya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 18:29:52

Başbakan Davutoğlu Almanya'da
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir yerde blok siyaseti vardı, biz ona karşı 'birlik siyaseti' dedik. Bir parti 'hayır siyaseti' dedi, her şeye 'hayır' dedi. Koalisyona 'hayır' dedi, seçime 'hayır' dedi. Ne dediysek, ne teklif ettiysek, 'hayır' dedi. Biz ona karşı 'millet ne diyorsa ona evet' dedik. 'Başımızın üstündedir milletin iradesi' dedik" dedi.

Davutoğlu, ISS Dome Spor Salonunda UETD tarafından düzenlenen "Düsseldorf Buluşması"nda yaptığı konuşmada, 13 yıl içinde Türkiye'de gerçek anlamda bir devrim, sessiz bir devrim gerçekleştirildiğini belirtti. Bu devrimi AK Parti'nin yaptığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sağlıkta, eğitimde, savunma sanayinde, her alanda, ulaştırmada, tarımda, turizmde dünyanın en önemli ülkeleri arasına girmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bu anlamda bütün devrimlerine imza atan AK Parti kadroları, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yine önümüzdeki dönemde de inşallah Türkiye'nin yükselişine öncülük edecek kadrolardır. Farkı en iyi sizler biliyorsunuz. 13 yıl önce Edirne'den girdiğinizde hangi yollarla karşılaşıyordunuz, şimdi hangi yollarla? Trenleri herhangi bir kullanma imkanı yokken hızlı trenlerin nasıl geliştiğini siz biliyorsunuz. Havaalanına indiğinizde, Esenboğa'ya, Atatürk Havalimanı'na, oradaki hizmetlerin kalitesinin nasıl değiştiğini siz biliyorsunuz. Türk Hava Yollarının bir medarıiftihar olarak nasıl yükseldiğine siz şahitsiniz."

Dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'da inşa edildiğini, Marmaray tünellerinin yapıldığını ve insanların Avrupa ile Asya arasında yeraltında seyahat edebildiğini anlatan Davutoğlu, şehir hastanelerinin dünyaya örnek olduğunu, 80-100-120 kişilik sınıflarda yapılan eğitimlerin 20-30 kişilik sınıflara düştüğünü kaydetti.

Son 13 yılda turizmde dünyanın en büyük 7'nci, tarımda dünyanın en büyük 6'ncı, Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi olan Türkiye'de yaşanan devrime tüm vatandaşların şahit olduğunun altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de yaşanan devrime şahit misiniz? Peki bu devrimin daha güçlü adımlarla Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar aynı hızla devam etmesine var mısınız, var mısınız? Yola çıkmaya var mısınız? İşte AK Parti kadroları bu soruyu duyduklarında yürekleri kıpır kıpır, ayakları yere böyle tam anlamıyla sabit bir şekilde genel merkezden gelecek haberleri bekliyorlar. İşte genel merkezden, başkentimizden, Ankaramızdan size bu mesajı getirdik, hep beraber 100. yıla doğru küresel güç Türkiye'ye yürümeye var mısınız? Dünyanın ve Avrupa'nın yükselen yıldızı Türkiye'yi daha da tahkim kılmaya hazır mısınız?"

- Seçim sonrası yaşananlar

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonrasında yaşananları anlatan Başbakan Davutoğlu, seçimlerde yüzde 41 gibi yüksek oy oranına rağmen parlamentoda 4 partinin var oluşuyla tek parti hükümeti kurma imkanı olmadığını belirtti.

Parti genel merkezinin balkonundan "Milletimiz hiçbir kaygı duymasın, biz bu ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyiz, milli iradeye saygı duyarız ama ülkede bir an, bir saniye dahi boşluk oluşmasına izin vermeyiz" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Davutoğlu, seçimlerden sonra yaklaşık 4 ay geçtiğini ve 1 Kasım'a doğru yürüdüklerini kaydetti.

- "Puslu havaları seven çakallar"

AK Parti'nin sorumluluk üstlendiği alanlar ile muhalefetin takip ettiği siyasi çizgiye bakılarak değerlendirme yapılmasını isteyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Daha seçim sonuçları ilan edilir edilmez CHP, bir blok tartışması başlattı ve dedi ki 'AK Parti karşısındaki blok, bu seçimi kazanmıştır'. Blok siyasetiyle milleti kutuplaşmaya teşvik ettiler. Aynı gece Sayın Bahçeli, bu kez, 'Biz hiçbir hükümet formülünde yokuz' dedi. Hemen ertesi gün, birkaç gün sonra HDP yetkililerin bir kısmı halkı neredeyse silahlanma çağrısıyla ayaklanmaya davet etti. Bakın bir yerde blok siyaseti vardı, biz ona karşı 'birlik siyaseti' dedik. Bir parti 'hayır' siyaseti dedi, her şeye 'hayır' dedi. Koalisyona 'hayır' dedi, seçime 'hayır' dedi, ne dediysek, ne teklif ettiysek 'hayır' dedi. Biz ona karşı millet ne diyorsa ona 'evet' dedik. 'Başımızın üstündedir milletin iradesi' dedik. Bir başka parti terör siyasetini gündeme getirdi, biz ona karşı 'huzur siyaseti' dedik. Birileri, puslu havaları seven çakallar, Türkiye'ye pusu kurmak için bekleyenler 20 Temmuz günü bir düğmeye basmışçasına hareket ettiler."

20 Temmuz'da Ramazan Bayramı'nın dördüncü günü, bayram sevincinin daha yaşamamışken Suruç'ta "dini" lekeleyen terör örgütü DAEŞ'in 32 vatandaşı katlettiğini anlatan Davutoğlu, aynı gün bölücü terör örgütünün de Adıyaman'da bir askeri şehit ettiğini kaydetti. DHKP-C terör örgütünün, İstanbul sokaklarında silahlı gösteri yapmaya kalktığını, ertesi gün 2 polisin uyurken evlerinde şehit edildiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şöyle düşündüler, 13 yıllık başarı hikayesinden sonra AK Parti kadroları tek parti iktidar olmamış olmak dolayısıyla tereddüt eder, yavaşlarlar diye düşündüler. Bilmiyorlar ki, bizim yüreğimizdeki bu ülke aşkı hiçbir şekilde ne durur, ne yavaşlar. O çakallar, bu saldırılarını 23 Temmuz'a kadar sürdürdüler. 23 Temmuz'da yaptığımız güvenlik zirvesini müteakiben bütün güvenlik birimlerimize, askerimize, polisimize, istihbaratımıza tek bir talimat verdik. Madem ki bu terör örgütleri, DEAŞ, PKK ve DHKP-C, bize Türkiye'ye savaş ilan etmiştir, hepsinin haddini bildireceksiniz, hepsinin. Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacaksınız."

- *Huzur ve demokrasi korunacak*

Nitekim o günden bugüne kadar kararlı bir mücadele yürüttüklerine işaret eden Davutoğlu, sonraki günlerde DAEŞ'in Suriye'deki barınakları, birtakım karargahlarının yerle bir edildiğini söyledi. Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütünün barınaklarının, sığınaklarının yerle bir edildiğini belirten Davutoğlu, Türkiye içindeki bütün terör örgütlerinin unsurlarının gözaltına alındığını kaydetti.

Şimdi de şehirlerin etrafında olup da bu şehirlere baskı oluşturan ne kadar illegal yapılanma varsa hepsinin tek tek söküleceğini vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'nin her santimetrekaresinde kamu düzenini kesin olarak ihdas edeceğiz. Bu operasyonumuzun adını 'Huzur ve demokrasi operasyonu' koyduk. 'Huzur' dedik, çünkü Türkiye'nin doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her köşesinde huzuru egemen kılacağız. 'Demokrasi' dedik, çünkü o günlerde 'Sırtımızı terör örgütüne dayadık' diyen bir partinin eş başkanı, o günlerde 'Şimdi silahla ayaklanma vaktidir' diyen aynı partinin milletvekilleri, bir denemeyi, geçen sene Kobani olaylarını bahane ederek yapan bu yaklaşım karşısında net bir iradeyle demokrasiyi bulmak zorunda. Bunlar demokratik seçimlerle milletvekili seçildiler ama demokrasiyi hazmedemedikleri için terör örgütüyle işbirliğine yöneldiler. İşte buradan, Almanya'dan sesleniyorum, huzurumuzu da koruyacağız, demokrasimizi de koruyup, seçim güvenliği içinde 1 Kasım'da yeniden sandıklara gideceğiz."

(Sürecek)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara