Dolar

32,5445

Euro

34,9009

Altın

2.427,23

Bist

9.645,02

Başbakan Davutoğlu: (3)

Başbakan Davutoğlu: (3)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 15:52:34

Başbakan Davutoğlu: (3)
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği, beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı, makamların en yücesidir" dedi.

Çankaya Köşkü'nde, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yönetimini kabul eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, korucuların varlığının, bu topraklardaki gönül sesinin, yiğit yüreğinin kendilerine büyük kıvanç ve onur verdiğini dile getirdi.

"Bütün şer odaklarına" seslenen Başbakan Davutoğlu, "Ne tuzak kurarsanız kurun, dışarıdaki ağababalarınız neyi söylerse söylesin, bu topraklardaki Türk, Kürt, Zaza, Sünni, Alevi kardeşliği ebediyen sürecek. Siz kimleri arkanıza alırsanız alın, hangi odaklardan 'Gidin Türkiye'yi karıştırın' diye talimat alırsanız alın, işte bu yiğit Anadolu ve Mezopotamya insanları var ya onlar sizin karşınızda, o talimat aldığınız odaklara da ders vermeye kararlıdır" diye konuştu.

Silahlı kuvvetlerin, emniyet birimlerinin kahramanca mücadele ettiğini aktaran Davutoğlu, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şehit haberinin yüreğimize nasıl bir ateş gibi düştüğünü ancak yaşayanlar bilir. İster emniyet görevlisi ister asker ister korucu, tek bir olay haberi geldiğinde gece yarısından itibaren sabaha kadar nasıl niyaz içinde olduğumuzu, nasıl büyük bir ızdırap ile uykusuz kaldığımızı Allah bilir. Bugün şehit cenazelerini istismar edenler, bu ülkenin birliği, beraberliği için bir damla alın terini dahi dökmemiş olup şimdi ahkam kesenler var ya onlar da o şehitlerimizin ruhlarına büyük bir ızdırap veriyorlar. Şehitlik makamı, makamların en yücesidir."

- "78 milyonun kardeşliğinin sözcülüğünü yapacağız"

"Gerektiğinde bütün milletin Çanakkale'de, Kut'ül Ammare'de, Sarıkamış'ta omuz omuza herkesin onuru için şehadete yürüdüğünü" tarihin, insanlığın bildiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki bir taraftan gencecik masum Anadolu Mezopotamya çocuklarını dağa kaldıran terör örgütü ve aynı anlarda Türkiye'nin diğer köşelerinde büyüyen gençleri tehdit eden terör saldırıları diğer taraftan da bu çatışmalardan siyasi menfaat uman, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya kalkan bazı bedhahlar. Türkiye'de şiddetten, terörden kim besleniyorsa onlara karşı biz sizlerle birlikte omuz omuza muhabbetin sözcülüğünü yapacağız. Sevginin, aşkın, et ve tırnak gibi iç içe geçmiş 78 milyonun kardeşliğinin sözcülüğünü yapacağız."

Zor bir yolda ve fedakarlıklar gereken aşamada olduklarını dile getiren Davutoğlu, fedakarlık yapılmaması halinde gelecek nesillere emniyet içinde bir ülke bırakılamayacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerin her türlü fedakarlığa hazır olduğunu biliyorum ama omuz omuza bütün bu tehlikelere karşı gerekli mücadele vererek onları defedip, bertaraf ettikten sonra çok daha güzel günlere barış ve demokrasi içinde birlikte yürüyeceğiz.

Yürütülen operasyonlar kesinlikle herhangi bir etnik ya da mezhebi gruba ya da vatandaşa karşı değildir. Ne Türkiye'de ne Irak'ta tek bir sivilin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Operasyonların tek hedefi, nasıl DEAŞ'a yönelik operasyonlar Araplara, Sünnilere karşı değilse, PKK'ya dönük operasyonlar da Kürtlere, Sünnilere ya da Alevilere karşı değildir. Hepsi sadece ve sadece terör örgütüne karşıdır. Sizler bu anlamda verilen mücadeleye yaptığınız katkıyla öylesi istismarların önüne geçmemize büyük bir imkan sağlıyorsunuz."

- "Allah bu topraklarda evlat acısına son vereceğimiz günleri göstersin"

Davutoğlu, bu coğrafyanın ve milletin zor günler gördüğünü, omuz omuza verdiğinde zor günleri dayanışma bilinciyle aştığını dile getirdi.

Terörün baskıcı zulmü karşısında kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanların tuzakları karşısında verilen mücadelede şehit düşenleri rahmetle, gazilik mertebesini kazananları ve ailelerini minnetle andığını belirten Davutoğlu, "Allah bu topraklarda evlat acısına son vereceğimiz günleri inşallah bize göstersin. Kim olursa olsun, hangi kimlikle olursa olsun hiçbir annenin evlat acısı çekmediği, hiçbir anne yüreğine evlat acısı ateşinin düşmediği günler için hep beraber çalışmak durumundayız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, koruculardan köylerine, yaylalarına döndüklerinde selam iletmelerini isteyerek, "Deyin ki, Çankaya'dan, Ankara'dan, cumhuriyetin kalbinden dağlara, yaylalara, Fırat'a, Dicle'ye, Tendürek'e, Ağrı'ya, Cudi'ye selam var, barış selamı, kardeşlik selamı var. Barışa ve kardeşliğe kimler zarar verirse onlara karşı hep beraber omuz omuza verme selamı var. Allah kardeşliğimizi daim eylesin, birliğimizi, beraberliğimizi kaim eylesin, devletimize ve milletimize zeval vermesin" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de kabulde hazır bulundu.

(Bitti)

Haber Ara