Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Başbakan'dan sürpriz ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün gece 2. Hudut Komutanlığı'nı ziyaret ettiği öğrenildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 11:19:19

Başbakan'dan sürpriz ziyaret

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün gece Hakkari Çukurca'da bulunan 2. Hudut Komutanlığı'nı ziyaret ettiği öğrenildi.

Diyarbakır'da bulunan Binali Yıldırım, programınd aolmamasına rağman Van ve Hakkari'yi ziyaret etti. Van, Tendürek Dağı çevresinde 8 askerin şehit olması sonrası törene katıldı. Bunun ardından Çukurca'ya geçen Yıldırım, 2. Hudut Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Başbakan'ın yanında Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak olduğu öğrenildi.

AA'nın aktardığı habere göre:

Yıldırım, askerlerle bir araya geldi. Yıldırım, askerlere yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı'nda bir değişikliğe gittiklerini, göreve Süleyman Soylu'nun başladığını hatırlatarak, Soylu'nun bölgede daha sık görüleceğini ifade etti.

"Bir tezgâh ve kuşatmayla karşı karşıya kaldıklarını, Türkiye ile mertçe, açıkça mücadele edemeyenlerin alçak terör örgütünü kullanmak suretiyle ülkenin enerjisini azaltmaya çalıştığını" dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

"15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir yönteme, yepyeni bir yol haritasına girmiş bulunuyoruz. Bu, şudur: Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında, hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa onları bulup etkisiz hâle getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşamak mecburiyetinde olmaya devam edeceğiz."

Binali Yıldırım, bölgede alınması gereken tedbirlerin olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Herhangi bir şekilde baskın yememeniz için bütün alınması gereken emniyet tedbirlerini, teknolojik imkânları temin ediyoruz. Bu mücadelenin sonuç vermesinin en büyük şartı hudut geçişlerinin kontrol altına alınmasıdır. Buna yönelik kapsamlı bir çalışmayı başlattık. İnşallah kısa sürede buraları, hem sizlerin operasyonlar hem de yapılacak diğer çalışmalarla kontrol altına alacağız. Ondan sonra bütün gücümüzü, varımızı yoğumuzu bunların yurt içinde kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle inşallah memleketimizi yıllardır meşgul eden, memleketin enerjisini tüketen bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Sizlere güveniyoruz. Bütün millet sizin duacınızdır. Sizler sayesinde insanlar evlerinde rahat uyuyor. Allah'a emanet olun, Allah yar ve yardımcınız olsun."

Yıldırım, Çukurca'daki operasyon sırasında elinden yaralanan bir askerle sohbet etti, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Yıldırım, askerlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

binali yildirim cukurca askeri birlik AA

 

Haber Ara