Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Başbakan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım Kayseri'deki saldırı ile ilgili Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 13:29:39

Başbakan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaretinin ardından, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde, Kayseri Zincidere Komando Tugayı'ndan hafta sonu izni için çıkan askerleri şehre götüren halk otobüsüne, yolda bir canlı bomba saldırısı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, "Bu alçak terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimiz var, yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımızın tedavisi devam ediyor." diye konuştu. Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Kayseri'ye gittiğini ifade eden Yıldırım, bakanların çalışmalarını, emniyet güçleri ve mülki amirlerle sürdürdüklerini belirtti.

"MASUM İNSLARI ÖLDÜRMEK, İNSANLIĞI ÖLDÜRMEK GİBİDİR"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Programlarınızı iptaliniz söz konusu mu?" sorusu üzerine, "Programı niye iptal edeceğiz? Teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

''PROGRAMIMIZI İPTAL ETMEDİK''

Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terörün alçaklık ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Ama terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, istiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine daha da arttırır. Bunun bilinmesinde fayda var. O yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan, Sütçü İmam'ın torunlarının memleketinden bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, bir soru üzerine, "Buradan Ankara'ya geçeceğiz, değerlendirme yapacağız." dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara