Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

Başbakan'dan medeniyetler vurgusu

Başbakan Yıldırım, 'Medeniyetimiz imar rantına yenik düşmekten kurtulamıyor' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-12 19:23:35

Başbakan'dan medeniyetler vurgusu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Yıldırım,  "Medeniyetimizin izlerini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde maalesef imar rantıyla geçmişin değerlerinin büyük bir savaşım içinde olduğunu görüyoruz ama ne yazık ki geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor. Belediyelerimizin üzülerek söylemek isterim ki meclislerinde, gündemindeki dosyaların yüzde 85'i imar revizyonudur. İmar revizyonu konusunda da mecliste hiç kavga, gürültü olduğuna bugüne kadar şahit olmadım. Muhalefet-iktidar ayrımı hiç olmaz ve şehri çirkinleştirmekte adeta yarış haline girerler." dedi.

"5 binin üzerinde tarihi eserimizi ihya ettik"

AK Parti hükümeti olarak son 14 yılda ata yadigarı eserlerin ihya edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok titiz çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onun için de özel düzenleme yaptık. Yani alınan vergilerin bir kısmını o amaca yönelik kullanma mecburiyeti getirdik. Bu şekilde 5 binin üzerinde tarihi eserimizi ihya ettik, yeniledik, pırıl pırıl oldu."

Haber Ara