Dolar

32,4242

Euro

34,4456

Altın

2.489,00

Bist

9.679,80

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'demokrasiye sahip çıkma' cevabı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Demokrasiye sahip çık' çağrısına yanıt verdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-06 12:31:34

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'demokrasiye sahip çıkma' cevabı

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da Et ve Süt Kurumu kombinasının açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşmaya yapan Başbakan Yıldı, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" dedi..

Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu, demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur." dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde yaptığı konuşmaya, tüm vatandaşları selamlayarak başladı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının iki projesinin açılışını gerçekleştireceklerini dile getiren Yıldırım, tesisin Ankara'nın doğusundaki beyaz et kesiminde tek ve en büyük kombina olduğunu belirtti.

Genç çiftçilere sığır ve koyun dağıtım törenini de gerçekleştireceklerini vurgulayan Yıldırım, hayvanların Bakanlık tarafından genç yetiştiricilere hibe olarak dağıtıldığını bildirdi.

Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasının yıllık kapasitesinin 10 milyon ton olduğunu ifade eden Yıldırım, daha önce aynı yerde bulunan özel sektöre ait kesimhanenin iflas ettiğini anımsatarak, bunun yerine, bölgedeki tüm tavuk yetiştiricilerine hizmet etmek üzere daha modern bir tesisi kazandırdıklarını söyledi. 

Tesisin tam olarak çalışmaya başladığında en az 500 bin tavuk kesimi yapılabileceğine, böylece Erzincan içinde 200'den fazla tavuk çiftliğinin faaliyet göstereceğine dikkati çeken Yıldırım, 100'ün üzerinde kişinin de istihdam edileceğinin altını çizdi. 

"SİYASETİ UCUZLATANLARDAN OLMADIK"

Başbakan Yıldırım, 14 yıldır sadece Erzincan'ın değil, bütün illerin, 79 milyon vatandaşın derdini dert ettiklerini ve hiçbir yere eli boş gitmediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projelerle ve dev eserlerle ülkemizi bir başan bir başa donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, ekmeğimizi böleriz birlikte yeriz ama ülkemizi böldürtmeyiz, bunu herkes bilmeli. Türkiye'yi böldürtmeyiz. 

Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu, demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur. Biz gece rüyasında görüp sabah meydanlarda üfürenlerden değiliz. Biz üreterek, çalışarak, milletin gönlüne tahtlar kurarak, onların hayallerini gerçeğe dönüştürerek 10 yıldır ülkeyle birbirinden güzel eserler kazandırdık. Biz 'mazotu ucuzlatalım' derken siyaseti ucuzlatanlardan olmadık. Türkiye'nin gerçekleri neyse ondan ayrılmadık."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım'a de seslenen Kılıçdaroğlu, "Sayın Binali Yıldırım'a çok açık ve net çağrı yapıyorum. Demokrasiye sahip çıkınız, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, medya özgürlüğüne sahip çıkınız! Cumhuriyet gazetesi ne yaptı? Bir yerlere bomba mı yerleştirdi? Yöneticileri FETÖ'yle işbirliği mi yaptılar? Yıllarını bu alanda mücadeleyle geçiren gazetecileri, yazarları hapsi atmak ne zamandan beri yargı bağısızlığının arkasına sığınılarak anlatılmaya çalışılıyor? Yargının ayak bağı olarak telaffuz edildiği yerde yargı bağımsızlığı yoktur. Medyası özgür olmayan toplumun kendisinin özgür olması mümkünü değildir. Son derece rahatsızız. Görüşü ne olursa olsun bütün gazetecilerin özgür olması lazım. Herkes düşüncesini özgürce ortaya koymalıdır. Böyle olmazsa demokrasi olmaz. 'Benim dediğim gibi yazacaksın, benim dediğim gibi düşüneceksin, benim dediğim gibi konuşacaksın, davranacaksın' böyle anlayış demokrasilerde yoktur, o diktalarda vardır. O yüzden darbeden sonra dedim ki 'Ne darbe ne dikta tam demokrasiyi istiyoruz biz.' Darbeyi de istemiyoruz, diktayı da istemiyoruz. Diktatörü de istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde barış içinde kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Ara