Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Başbakan'dan CHP'ye: Bu kafa ile sittin sene iktidar olamazsınız

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Operasyonu'nun 'hukuksuz' ve 'AİHM'e karşı' olduğunu söyleyen CHP'yi eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 12:13:29

Başbakan'dan CHP'ye: Bu kafa ile sittin sene iktidar olamazsınız

TİMETURK | HABER MEKREZİ

CHP'nin 6,5 saat süren Parti Meclisi toplantısı sonrası yayınladığı bildiriyi eleştiren Başbakan şunları söyledi:

"Bir bildiri yayınlamışlar. Üniversite öğrencilerinin, okul kapılarında dağıtıp, okudukları bildiriler gibi. Ya hu siz ana muhalefet partisisiniz, iktidar alternatifisiniz. Siz bu kafa ile sittin sene iktidar olamazsınız."

Konuşmasının ilgili kısmı:

CHP toplanmış acele açıklama yapıyor. Ne oldu kardeşim? Terör olayları, patlamalar oldukça toplanmıyorsunuz da şimdi niye programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizliktir. Nedir bu ya, kepazelik. Üniversitelerin okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz ana muhalefetsiniz. Siz bu kafayla sittin sene (altmış yıl, sonu gelmeyecek ömür boyu) iktidar olamazsınız.CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütü ile olan bu müzahirliğinden inanılmaz rahatsızlar. Biz CHP'li vatandaşlarımızla Yenikapı'da bir araya geldik, bir olduk. Bu birliği bozmaya CHP'nin gücü yetmez. Biz AK Parti hükümeti olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.

Her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. CHP'nin kullandığı dil Türkiye'yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanlarla aynı. AK Parti'ye muhalefet edeyim derken, CHP Türkiye'ye muhalefet ediyor. Seçimle gelen, seçimle gider. Hoppala... Adnan Menderes de seçimle geldi, Merve Kavakçı da seçimle geldi... Seçimle gelen seçimle gider lafı, terör örgütlerinin Türkiye'ye meydan okuduğu zeminde anlamsızdır. Seçimle gelen seçimle gider elbette. Gayri meşru terör örgütleriyle, cinayet odaklarıyla dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partinin ilişkisi kabul edilemez. Hepimizin yapması gereken yargı kararını beklemektir.



BAHÇELİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Grubunda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli de konu ile ilgili CHP'yi eleştirmişti. Bahçeli'nin açıklamaları için fotoğrafa tıklayınız:

Haber Ara