Dolar

32,4504

Euro

34,4837

Altın

2.475,45

Bist

9.679,80

Başbakan’dan Baykal’a: Sevincin kursağında kalacak

Başbakan Yıldırım, Baykal’ın 'Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz' sözlerine tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 18:50:31

Başbakan’dan Baykal’a: Sevincin kursağında kalacak

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Buca ilçesi Fil Heykelleri girişinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" sözlerini eleştirerdi.

Yıldırım, “Birisi de çıkmış diyor ki İzmir'den düşmanı denize dökmüş gibi sevinecekmiş. Sevin sevin, o sevincin kursağında kalacak. İzmir'de ‘evet' diyecek, Türkiye de ‘evet' diyecek”dedi.

Türkiye'nin zayıf dönemlerde hep kaybettiğini, güçlü dönemlerde kazandığını ve son yıllarda önemli atılımlar yapıldığını belirten Yıldırım, “Kazandıklarımızın 17-25 Aralık'taki gibi 2007'deki gibi elden gitmemesi gerekiyor. Bunun için anayasa değişikliği aydınlık yarınlar, gençlerimiz için 'evet' demeye hazır mısınız? Ülkemizi korumak, terörün verdiği zararları ortadan kaldırmak en büyük hedefimizdir. Terör enerjimizi azaltıyor, kardeşliğimize zarar veriyor. Aramıza ayrılık tohumları saçıyor. Onun için Türkiye güçlü olmak zorundadır, güçlü olmak yetmez güçlü kalmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, halk oylamasından "hayır" çıkması durumunda 29 Ekim'i de o gün kutlayacaklarını belirterek, "Cumhuriyetimizi o gün ilan etmişiz gibi. Hatta 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, kadınlarımızın kırmızı bezler üzerine ay ve yıldız çizerek diktikleri, o sevimli bayrağımızı askerlerimizin vilayet konağının çatısına kadar heyecanla çıkıp diktikleri anda nasıl yüreğimiz kabarıyor, gözlerimiz doluyorsa o duygularla vatanı o gün kurtarmışız gibi... O sevinci yaşayacağız." demişti.

 

Haber Ara