Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

Başbakan'a yakın isimden ilk yorum

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hayati Yazıcı 'Bunlar olağan dışı gibi görünen olağan şeyler. Sorunları tasfiye edecek olan en önemli karar organı büyük kongredir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 12:30:38

Başbakan'a yakın isimden ilk yorum

Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan kararın hayırlı olmasını diledi.

"Bunlar olağan dışı gibi görünen olağan şeyler. Biz kimliği olan, kurumsal yapısı güçlü bir siyasi partiyiz. Oluşan sorunları konuşarak partimizin de ilkelerini dikkate almak suretiyle çözümleriz" ifadesini kullanan Yazıcı, partilerde bu tür sorunların yaşanmasını tasfiye edecek en önemli karar organının büyük kongre olduğunu belirtti.

Yazıcı, "Büyük kongrede sadece genel başkan seçimi mi yoksa MYK ve MKYK üye seçimi de olacak mı?" sorusu üzerine, "Onlar konuşulacak şimdi MYK'da. Sonra belki de MKYK'ya gelir. Partinin yetkili organları bunları tartışacak. Tüzüğümüz neyi öngörüyorsa parti çıkarları neyi gerektiriyorsa partinin yetkili karar organları da o doğrultuda karar alacaktır" yanıtını verdi.

Yazıcı, "Kongre tarihi için nasıl bir planlama olabilir" sorusu üzerine, bu konuda bilgisinin olmadığını, gerekli çalışmaların yapıldığını, bunun ötesinde yapılacak yorumların spekülasyon olacağını kaydetti.

Haber Ara