Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Barzani 'referandum' yolunda: Hristiyanlar bize taleplerini iletsinler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Mesut Barzani referandum süreci devam ederken Barzani bölge halkının desteği için kampanya yürütüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 10:54:16

Barzani 'referandum' yolunda: Hristiyanlar bize taleplerini iletsinler

Başkan Mesud Barzani, Demokrat Aşuri Hareketi Sekreteri Yunadim Kena ve beraberindeki heyeti kabul etti. Hristiyan heyet, bölgede yaşayan Hristiyanların referandum süreci devam ederken taleplerini gündeme getirdi.

Kürdistan Bölgesi (IKBY) Başkanlık sitesinde yer alan habere göre Başkan Barzani dün Erbil'in Pirmam ilçesinde Hristiyan heyetle görüştü.

IŞİD savaşı ve Irak'ın siyasi durumunun görüşüldüğü toplantıda, bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Söz konusu heyet ile görüşmeden kare:
320075Image1 (1)

Demokrat Aşuri Hareketi Sekreteri, görüşmede IŞİD'le savaşta Peşmerge Güçleri'nin üstlendiği role dikkat çekerek, “Yalnızca Kürdistan'da farklı oluşumların hakları ve özellikleri göz önüne alınarak korunuyor. Bu yüzden size minnet borçluyuz” diye konuştu.

Başkan Barzani ise, Kürt halkının çektiği acıları hatırlatarak, bağımsızlıkta neden bu kadar ısrarcı olduklarını dile getirdi.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti her zaman Hristiyan ve diğer oluşumların haklarını koruyup savunmuştur. Hristiyan partiler bir araya gelip telapleri konusunda ortak karar alsınlar ve bu kararı Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ne iletsinler” dedi.

Haber Ara