Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Barzani'nin bölgesi: Referandum Irak’a karşı elimizde bir kart olacaktır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), IKBY'nin bağımsızlığı için yapılacak referandumun direkt devlet ilanı anlamına gelmediğini, Bağdat'a karşı ellerinde bir kart niteliğinde olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 09:51:30

Barzani'nin bölgesi: Referandum Irak’a karşı elimizde bir kart olacaktır

Sputnik'in haberine göre Dizayi, Erbil'de katıldığı bir program sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, IKBY'nin bağımsızlık referandumuna değinerek, bunun gizli perde arkasında yapılan bir iş olmadığını, IKBY Yüksek Seçim Komisyonu'nun referandumu uygun vakitte gerçekleştirmek için hazır konumda olduğunu söyledi.

Referandumun birkaç yıl önce gündeme getirilip, üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Dizayi, "Ancak IŞİD savaşından dolayı öncelik sırası değişti. Yaşanan gelişmelerden dolayı Kürdistan bölgesi, Irak merkezi hükümeti ve tüm bölgenin önceliği IŞİD ile mücadele olmuştu. Şu anda ise IŞİD kırılmaya doğru gidiyor ve referandum meselesi yine konuşulmaya başlandı" dedi.

Referandumdan çıkacak sonucun etkilerine ve bunun ne anlam taşıyacağına da değinen Dizayi, şunları kaydetti:

"Yapılacak referandum, direkt bağımsız bir devlet ilanı anlamına gelmiyor. Ancak Bağdat ile görüşme yapıldığı zaman (referandum sonucu) Kürdistan bölgesinin elinde bir kart olacaktır. Referandumun sadece bir siyasi partinin isteği değil, tüm halkın iradesi olduğunu gösterecek. Referandumun bu çerçevede ele alınması gerekiyor."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara