Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Barzani: Kürt bölgesini petrole bağımlı olmaktan kurtarmak istiyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, açılış töreninde yaptığı konuşmasında 'petrole bağımlı ekonomi' uyarısında bulundu ve 'Irak Kürdistan Bölgesi'ni bundan kurtarmak istediklerini' söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-17 16:43:15

Barzani: Kürt bölgesini petrole bağımlı olmaktan kurtarmak istiyoruz

Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen ve Türk turizm firmalarının da katıldığı 2'nci Orta Doğu Turizm Fuarı'nın açılışı yapıldı. 20 ülkeden 250 firmanın katıldığı 2'nci Orta Doğu Turizm Fuarı 4 gün sürecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, açılış töreninde yaptığı konuşmasında "petrole bağımlı ekonomi" uyarısında bulundu.

1_24

Yerel ve yabancı sermaye sahiplerini IKBY'ye özellikle de turizm sektöründe yatırım yapmaya çağıran Barzani, Irak Kürt Bölgesi'nde kâr için zengin bir altyapı bulunduğunu söyledi.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi turizm, tarım ve sanayi sekötrlerini geliştirerek kendisini sadece petrol sektörüne bağımlı kalmaktan kurtarmak istiyor. Dolayısıyla hükümet olarak turizm sektörünün önünü açmak için tüm kolaylıkları sağlamaya hazırdır. Turizm sektörünü geliştirmek hükümetin gelecekte de öncelikli işlerinden biri olacaktır” dedi.

2_27

"BAĞDAT İLE SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORUZ"

“Bağdat'la geleceğimize ümitle bakıyoruz” diyen Başbakan Barzani, Irak hükümeti ile olan sorunları da anayasa çerçevesinde adım adım çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Barzani, “Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde sağlanacak iyileşme, iş insanlarını ve sermaye sahiplerini Kürdistan Bölgesi'nde yatırım yapma ve iş imkanı sağlamaya da teşvik edecektir. Onlara buradan Irak'ın diğer bölgelerine açılarak iş imkanlarını da geliştirebilirler” dedi.

3_17

"NEVRUZ BİR İMKAN"

Newruz'da binlerce Iraklının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne gelmeyi tercih ettiğini belirten Barzani, güvenlik güçlerinden turistlere gereken yardım ve kolaylığı sağlamasını istedi.

4_16

Başbakan Barzani, “Irak'ın diğer kentlerinden gelen kardeşlerimiz de burada saygı ile karşılandıklarını ve burada bulunmalarının bize mutluluk verdiğini görmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara