Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Barzani: İntikam operasyonu yapmayacağız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkanı Mesud Barzani, Musul'un batısındaki Hazir cephesinde bir basın toplantısı düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 16:48:51

Barzani: İntikam operasyonu yapmayacağız

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Musul'un batısında Peşmerge güçlerinin konuşlandığı Hazir cephesinde basın toplantısı düzenleyen IKBY lideri Mesud Barzani, Musul operasyonu hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Barzani  Musul operasyonunun"Irak Ordusu ve Peşmerge güçlerinin birlikte savaştığı ilk operasyon" olduğu belirtti ve konuşması sırasında sık sık Bağdat hükümeti ile işbirliğinin devam etmesini ümit ettiklerinin vurgusunu yaptı.

"İNTİKAM OPERASYONU OLMAYACAK"

Barzani, birlikte yürütülen "bu operasyonun 'intikam operasyonuna dönüşmeyeceği' garantisini Musul  halkına veriyoruz" dedi ve sonunda gönül rahatlığı ile evlerine döneceklerini belirtti.

Ayrıca Barzani Musul'un Halep'e dönmesine izin vermeyeceklerini de ifade etti.

TARTIŞMALI BÖLGELER MESELESİ

Basın mensuplarının Başika'nın da dahil olduğu "tartışmalı bölgelerin" operasyon tamamlandıktan sonra konumunun ne olacağına dair sorusuna Barzani

 "Bu bölgelerle ilgili anlaşmamız var. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum" cevabını verdi..

TÜRK ASKERİNİN MUSUL OPERASYONU'NDA OLUP OLMAMASI MESELESİ

Barzani "Musul operasyonunda Türk askeri güçlerinin bulunması hakkında görüşü" sorulduğunda

"Türk askerinin Musul operasyonunda olup olmaması meselesi Bağdat hükümeti ile Ankara arasında karara bağlanmalı" şeklinde bir karşılık verdi.

 

 

 

 

 

Haber Ara