Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Barzani, HÜDA-PAR heyetini kabul etti

Iraklı Kürt siyasetçi ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin, Erbil’deki Başkanlık Konutu’nda HÜDA-PAR Başkanı İshak Sağlam ve beraberindeki heyeti kabul ederek, bölgede yaşanan son gelişmeleri görüştüğü bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-30 15:39:20

Barzani, HÜDA-PAR heyetini kabul etti

Iraklı Kürt siyasetçi ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bugün Kuzey Kürdistan'da çalışma yürüten siyasi parti HÜDA-PAR Başkanı İshak Sağlam ile aralarında parti yöneticilerinin de yer aldığı heyeti Erbil Pirmam'daki Başkanlık Konutu'nda kabul etti.

Barzani'nin resmi web sayfasında yer alan açıklamaya göre, görüşmede konuk siyasi parti heyeti, Başkan Barzani'nin Kürt halkının haklarını elde etmesindeki mücadelesi ve harcadığı emekten dolayı minettarlık duydukları ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Türkiye'deki siyasi gelişmeler, Kürt halkının bu ülkedeki durumu ve  bölgedeki gelişmeler  değerlendirildi. HÜDA-PAR heyeti siyasi partilerinin amacı, çalışmaları ve faaliyetlerine ilişkin Başkan Barzani'yi bilgilendirdi.

Görüşmenin geri kalan kısmında Kürt halkının meşru haklarını barışçıl yol ve yöntemlerle elde etmesi gerektiği konusunda hem fikir kalındığı belirtildi.
Hür Dava Partisi veya kısaca HÜDA PAR'ın, 2013 yılında resmileşen ve çoğunlukla Kürt illerinde tabanı mevcut olan siyasi bir parti olduğu dile getirildi.

Haber Ara