Dolar

32,5265

Euro

34,8029

Altın

2.429,79

Bist

9.722,09

Barzani, HDP'yi bağrına bastı

KBY Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de gerçekleştirilen 25. Milletvekili Genel Seçimi sonuçları nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 19:47:34

Barzani, HDP'yi bağrına bastı

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan kutlama mesajında, Türkiye halkı ve tüm siyasi tarafları kutlayarak, "Bu şekilde bir seçimin gerçekleşmiş olması, Türkiye demokrasisinin ne kadar geliştiğinin bir ispatıdır" dedi.

Türkiye'de ilk defa Kürtler tarafından oluşturulmuş bir siyasi partinin meclise girmesinde büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Barzani, "Türkiye'de demokratik bir ortamda gerçekleşen milletvekili seçimlerinden başarı elde eden tüm siyasi partilerle Türkiye halkını kutluyorum. Bu şekilde bir seçimin gerçekleşmiş, Türkiye demokrasisinin kadar geliştiğinin bir ispatıdır. Türkiye tarihinde ilk kez bir Kürt partisinin, kurumsal kimliğiyle meclise girmesinin de barış ve istikrarın korunması ve ileriye götürülmesine vesile olacağına inanıyorum. Bu yüzden HDP'nin eş başkanları ve parti üyelerini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Barzani, Türkiye'deki barış sürecine daha önce olduğu gibi yine destek vermeye devam edeceklerini ve sorunların çözümüne kendilerince yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada IKBY Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkan Yardımcısı Kosret Resul de bir tebrik mesajı yayınlayarak HDP'yi kutladı. Resul mesajında, "KYB ve diğer arkadaşlarım adına, Türkiye'deki seçimlerde elde ettikleri başarıdan dolayı HDP'yi kutluyorum. Onların başarısını, kendi başarımız olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara