Dolar

32,4960

Euro

34,7352

Altın

2.496,67

Bist

9.487,33

Barzani, Erbil ve Başika saldırılarını şiddetle kınadı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk üssüne yapılan saldırıları şiddetle kınadı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-15 01:57:24

Barzani, Erbil ve Başika saldırılarını şiddetle kınadı

Barzani, Twitter hesabından, Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk üssüne yönelik saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Barzani, "Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk askeri üssüne yönelik terör saldırılarını şiddetle kınıyorum ve (saldırıların) arkasındaki terör grubunu kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"Silahlı gruplar, Kürdistan Bölgesi sınırından çekilmelidir"

Saldırıların IKBY'nin güvenliğini ve uluslararası koalisyonla iş birliğini zayıflat için açık bir girişim olduğunu vurgulayan Barzani şunları kaydetti:

"Resmi Irak güvenlik güçleri bünyesinde faaliyet göstermeyen silahlı gruplar, Kürdistan Bölgesi sınırından çekilmelidir. Önümüzdeki günlerde Iraklı ve uluslararası ortaklarla bunu gerçekleştirmenin yolları hakkında görüşmelerde bulunacağım."

"Erbil ve Başika'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz"

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ve Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ile kanunsuz grupları sorumlu tutmak amacıyla ortak hedefi belirlemek için görüştüğünü belirten Barzani, saldırıların arkasındaki terör örgütü mensuplarının eylemlerinden sorumlu tutulacağını kaydetti.

Haber Ara